Påsken 2016

Skärtorsdagen började med träning och handling i över 3 timmar…. ALLA i hela Falkenberg jobbade nog halvdag så jag och resten av befolkningen skulle handla på eftermiddagen, haha. Fyra olika butiker var jag i innan jag åkte hem.

IMG_8103

När allt var inpackat i skåpen så kom H hem från jobbet och vi åt middag. Sedan bäddade vi i vår säng åt mamma och pappa och i gästrummet åt oss, där vi skulle sova några dagar. Vid nio tiden dök de upp, mysigt att ha dem här så många dagar. Vi fikade och pratade ikapp sen sist innan vi somnade.

Långfredagen vaknade vi upp i gästrummet, det kändes så himla annorlunda – haha. Sov lite dåligt första natten men sen vande vi oss.

IMG_8140

Sen fortsatte vi långfredagen med låååångfrukost. Färska jordgubbar gjorde premiär på yoghurten för säsongen, väldigt gott.

IMG_8111

 

Sedan tog vi en liten tur till Falkenberg för inköp av påskliljor och ägg, som blev glömt dagen innan. Väl hemma igen så började jag och mamma att plantera om alla våra inneblommor medan grabbarna hängde i soffan. Samtidigt lagade vi en het morrotssoppa till lunch.

IMG_8114
IMG_8117

Sen blev det några timmar i soffan där vi kikade ifatt på Mästarnas Mästare med lite Islänsk-lakrids som vi köpt tidigare på dagen i Annies stuga medan regnaet piskade på rutorna.

IMG_8119

En liten promenad i regnet bestämde vi oss för, och väl nere vid havet så sprack det upp och solen kom fram efter jag tog denna gråa bild.

IMG_8124

Väl hemma igen så gjorde jag och mamma hasselbackspotatis och H startade grillen. Över ett kilo flankstek skulle grillas till oss. Köttet köpte jag dagen innan på Turessons gårdsbutik, som de marinerade åt mig – mums!!!

IMG_8128
Det blev riiiiktigt gott, och vi blev mätta allihopa ;)

IMG_8130

IMG_8132
IMG_8134

Kvällen avslutades sen  i soffan framför Let’s Dance med champagne.

IMG_8136

Påskafton startade med snabb frukost innan jag, mamma och pappa åkte bort till träningslokalen för ett ”påsk-pass” mellan 10-11. Ett härligt träningspass genomförde vi med några andra av mina träningskompisar. Efter passet så gjorde vi oss iordning och åt italiensk köttfärspaj till lunch innan Sari, Jussi och Evelina dök upp hos oss. Då tog vi en långpromenad i solen bort genom naturreservatet och sen dukade vi fram kaffe och mammas nougatbullar.

IMG_8144

Resten av eftermiddagen njöt vi av ute på altanen med öl/cider och sol. Efter några timmar började vi bli hungriga och jag, mamma, Sari och Eve började fixa fram påskbuffén. Samma som julbordet fast minus julskinkan ;)

IMG_8145
IMG_8149
IMG_8154
IMG_8151
Man blir ju sååååå mätt av buffé när man vill ha lite av allt, haha ;) Men gott var det. Strax före kl 20 promenerade vi ner till stranden/Glumstenen för att kika på påskbrasan, den var otroligt stor (ca 7 meter hög) och den värmde oss rejält.

IMG_8155

Vid nio tiden var vi tillbaka hemma. Bountykakan som jag och mamma gjort under dagen njöt vi av tillsammans med kaffe och avec, slappade, spelade nya spelet vi fick i julklapp och bara hade de gött.

IMG_8158

IMG_8159

Vid 23-tiden bäddade vi åt Sari och Jussi i bäddsoffan och till Eve i andra gästrummet. Tur vi har sängplatser till många :)

Påskdagen började med långfrukost innan vi hoppade in i bilarna och körde ner till Falkenberg.

IMG_8163

Parkerade vid Vallarnas och gick en promenad längs med ätran. Soligt och skönt var det, även en promenad genom ”centrum” tog vi.

IMG_8169

Vi måååste boka biljetter till sommarens föreställning på Vallarnas.

IMG_8170

Handlade lite på vägen hem och lagade torsk med dillsås och potatismos till allihopa.

IMG_8172

Sari, Jussi och Eve åkte sen hemåt vid 15-tiden och vi lyfte i sär soffan för att skruva fast fjädrarna under utdragsdelen då några släppt. Medans vi skruvade så dammsög mamma och pappa hela soffan och alla soffkuddarna – tack!! Sedan gick jag, m & p ut i vårt garage för ett träningspass medan H låg kvar i soffan och kikade på hockeyn. Vi sprang intervaller och när den ena sprang så gjorde de andra två styrkeövningar. Det blev ett härligt pass på 75 minuter och vi sprang tillsammans 13 km.

IMG_8185

IMG_8181

Man tager vad man haver till vikter…. ;)

IMG_8182

 

Till kvällsmat åt vi varma mackor med gott pålägg och sen hamnade vi i soffan framför mästarnas mästare. Några snygga bilder i SnapChat blev tagna (hahaha) och sen njöt vi bara av en sista kväll tillsammans.

Påskdagen starade vi med frukost och sen gick jag och mamma ut i trädgården för att rensa i rabatten på framsidan. Mamma är expert på blommor och rabatter så perfekt med hjälp för oss som är nybörjare ;) Några grannar kom förbi och sa hej och Henri & pappa åkte för att tanka bilen.

IMG_8222

IMG_8223

Efter en lunch av påsk-rester så packade mamma och pappa in i bilen och körde hemåt efter 4 dagar hos oss. Dock hann huset bara vara tyst i ca 15 minuter innan Louise och Marko kom till oss :) Vi tog en promenad ner till stranden i solen och sen fikade med kladdkaka och kaffe. Louise är ju gravid och ska föd om några veckor så hon behövde vila lite i soffan och vi andra slappade bredvid och pratade resor. Vi var ju på exakt likadana båtar på våra bröllopskryssningar förra året :)

När de åkte hemåt vid 17-tiden började en film på tv som H ville att vi skulle se, så vi kikade på den och sen var klockan plötsligt efter 19. Efter middagen så gjorde vi inget mer än att bara hänga i soffan.

En helt underbar påsk med våra familjer, tyvärr kunde inte Fille och Erica vara med denna gång pga skolan. Älskar att ha båda våra familjer i vårt hus – samtidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation