Onsdag-fredag

Onsdag, 21/10
Henri åkte till jobbet som vanligt på morgonen och jag hade ställt klockan på 8,45. Hoppade i träningskläder och gick direkt ut i garaget och sprang 5 km. När klockan var tio drog jag igång ugnen och började min matlagningsdag inför torsdagens middagsgäster. 25 kollegor skulle komma hit på middag, så jag gräddade 7 pajskal och gjorde 7 olika sorters fyllningar till dem. Varje skal ska förgräddas ca 15 min och sen in ca 45-60 min i ugnen igen…. det tog sin lilla tid.

Efter att ha stått 8 timmar i köket så var jag HELT slut och hade väldigt ömma fötter. Jag tog ut sista pajen när klockan slog 18 och då kom Henri precis hem från jobbet igen. Under eftermiddagen gjorde jag också efterrätten, 30 st nutellacheesecake. När jag dammtorkat hela huset så duschade jag lite snabbt och vi åkte ner till kvantum för att hämta ut mitt nya körkort och köpa middag…. när vi kom ner upptäckte jag att jag glömt lappen till pakets, suck ;) Vi köpte iaf middag och åkte sen förbi för att hämta tre klaffbord innan vi åkte hem för att fixa det sista i köket, ställa upp borden och däcka i soffan framför tv-serier.

IMG_5455
En av pajarna innehöll fetaost, broccoli och tomat

IMG_5456
och en tacopaj….

IMG_5460

Kexbottnar till cheesecake’en

IMG_5459

Torsdag, 22/10
Henri åkte till jobbet och packade med sig en liten väska då han och kollegorna skulle övernatta i Göteborg. När jag vaknade av klockan strax efter åtta så gjorde jag mig iordning, dammsög hela huset och åkte sen upp till Kungsbacka för att möta upp Louise. Vi hade bestämt denna träffen flera veckor tidigare och kunde inte ses någon annan dag så det avbokades inte trots att jag skulle ha 25 pers på middag på kvällen, hehe. Planerar man bara väl så går de.

Vi möttes upp på Kungsmässan och började med en frukost på EspressoHouse, scones och vaniljlatte. Louise berättade att hon är gravid och att de ska bli föräldrar, så mysigt!! :) Hon ville inte berätta på telefon utan ville vänta tills vi sågs. En liten bröllopsbebis. De gifte sig ju i juli, samma helg som vi åkte till Finland på semester.

IMG_5462

Efter en lååååång frukost med mycket prat så tog vi ett varv i butikerna innan vi sa hejdå vid 14-tiden. Fick med mig några skålar från Iittala och några små vaser. Jag skyndade mig då hem för att göra klart allt de sista inför kvällen. De fösta kom runt kl 18 och det var så mysigt att träffa alla. Vi blev ju ihopslagna med en annan kirurgavdelning i januari och hälften ungefär slutade i samma veva, så kul att träffa alla som jag jobbade ihop tills januari. Alla andra tyckte även det var väldigt kul att jag bjöd hem alla. Fick såååå mycket beröm för allt jag fixat, maten jag lagat, efterrätten och huset. KUL <3 Jag la ner mycket tid på förberedelser inför kvällen men allt var helt klart värt det då det blev riktigt lyckat.

IMG_5477
IMG_5482
IMG_5483
IMG_5484
IMG_5488

De sista åkte hem strax före midnatt och det blev sååå tyst här hemma då. Förstå hur mycket ljud det kommer från 25 tjejer under samma tak, haha. Henri skulle ju sova på hotell uppe i Göteborg = min första natt ensam i huset. Jag somnade sent och SOM DET stormade hela natten!!!! Vaknade hela tiden av vinden och av saker som blåste runt ute på altanen, ingen bra natt med andra ord.

Fredag, 23/10
Klockan var ställd på kvart i nio. Var lite trött då med tanke på att jag somnade runt ett och vaknade minst en gång i timmen. Trodde vid halv fyra att det var åska eller något, men upptäckte på morgonen när jag drog upp rullgardinerna att det var vårt stora, tunga parasoll som blåst omkull.

IMG_5492

IMG_5494

Även blomkrukorna hade vippat och solsängen hade flyttat sig några meter. Dock lyste solen och var super fint väder. Jag åkte in mot stan för att befinna mig i frisörstolen hos Louise vid kl 10.

IMG_5497

Efter ett par timmar var jag klar och då köpte jag med lunch till mig och Henri och gick upp till hans kontor. Dock satt Henri i telefon typ hela lunchen så jag fick roa mig med hans kollegor istället, hehe. Jag åkte sen bort till jobbet för att lägga samordnar-schemat tillsammans med Mia innan jag skulle åka hem och springa på bandet.

Jag hann dock bara till coop innan Henri ringde och sa att han var tvungen att åka till Trollhättan på ett jobb och ville jag skulle hänga med. Eftersom klockan då var efter 14 så skulle han ju ändå komma hem sent så jag vände och parkerade bilen vid hans kontor och följde med. Vi körde först en av hans kollegor till revisorn, så innan vi kom iväg från Varberg blev klockan 15. Dock hade vi företagets Audi upp, den är ju lite snabbare och lite skönare att åka långt med än Henri’s firmabil ;) Jobbet gick fort, en stor skärm vid en väg som han lagade.

IMG_5502

Medans han var uppe i skärmen och jobbade så roade jag mig med en selfie. När han var klar så åkte vi söderut igen och stannade till hos mina svärföräldrar för toa-paus och för att säga hej. Vi stannade bara en liten stum innan vi åkte vidare och var hemma strax före åtta. Då värmde jag lite pajrester från dagen innan som vi åt till idol. Henri somnade strax efter nio i soffan och jag gick och la mig när utröstningen var klar strax före elva, skulle upp tidigt för att jobba på lördagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation