V.19 – ledig vecka

Åh, jag var ledig hela förra veckan och det var sååå skönt. Dock var det fullt upp hela dagarna, så tur jag var ledig. Annars hade jag inte hunnit allt ;) 

Måndag, 4 maj
Trots att jag var ledig så ringde klockan 06,00. Henri skulle jobba på emporia hela dagen och ville ha med mig som resesällskap. Vi kom ner runt kl 09 och fick vänta lite innan han kunde börja. När han började med den första skärmen (touch-skärmar så man kan hitta runt på det enorma varuhuset) så började jag gå runt i lite butiker. Köpte några presenter och ett par vardags sneakers/promenadskor som jag tänkt löpa här hemma ett tag, men ändå inte varit helt säker på. Dock var det nu 50% på dem, så jag slog till. Vid lunch mötte jag upp Henri för en god burgare på ett av matställena. Det finns typ 8 matställen som ligger på samma ställe så man kan sitta tillsammans och äta, trots att man väljer olika mat/rätter.

Under eftermiddagen satte jag mig på espressohouse för att ta en kaffe och plugga på vårt stomi-arbete som skulle redovisas på torsdagen. När Henri var klar vid 15 tiden så hoppade vi in i bilen och åkte hemåt. Jag hade SÅÅÅÅ ont i fötterna då eftersom jag gått i affärer större delen av dagen i ett par converse. Påläggen hem stannade vi till i Landskorna för att hämta upp en LV väska som en av mina kollegor köpt där. En LV Noe, som var i väldigt bra skick. När vi närmade oss Varberg igen så mötte vi upp min kollega Eva som blev väldigt glad att vi hade vägarna förbi Skåne :) Hennes första LV köp, en vintage väska. Hon skyller på att det var mitt fel att hon intresserade sig för märket men jag vet inte de ja ;) shit happens.

När vi var hemma igen så var vi båda så trötta att vi bara slängde i oss hamburgare och makaroner innan vi båda somnade i soffan helt utslagna.

Tisdag, 5 maj
När Henri åkte till jobbet så somnade jag om och sov ända till kl 9,30. Vaknade faktiskt utvilad då, sååå skönt. När jag väl var uppe på benen så började jag diska ur alla våra Eva solo glas vi fick i bröllopspresent och rensa i vårt vitrinskåp… Mycket som kunde plockas ur, som aldrig används. Vi fick över 30 glas så det tog sin lilla tid. Efter de plockade jag om i skåpet och hittade plats för de nya Iittala vaserna också. Så nöjd med resultatet :)

IMG_3367
IMG_3356

IMG_3368

Vår fiiiina kitchen aid har fått ta plats på byrån bredvid de fina menu-ljusstakarna (som ej fått några ljus ännu).

När jag var klar hoppade jag i träningskläder och körde en snabbsväng förbi jobbet. Jag och två kollegor la vårat samordnar schema för hela sommaren. SÅÅÅ skönt att slippa jobba några vardagskvällar nu i sommar :D När vi var klara så åkte jag till gymmet där jag sprang 5 km på bandet innan jag duschade och gick förbi kvantum påläggen hem. Väl hemma så lagade jag något till middag som jag inte ätit på ÅR OCH DAR. Korv inrullat i pizzabotten med ost och ketchup imellan, det åt vi när vi var små. Lika gott som jag mindes det ;)

IMG_3349
IMG_3350
Onsdag, 6 maj

Även denna dagen började med lite sovmorgon. Gick upp runt kl 9 och fixade här hemma. Fortsatte ”rensandet” lite innan jag åkte ner till gymmet. Sprang 5 km intervaller innan jag duschade och åkte till jobbet. Mötte upp en kollega för att besöka stomi-mässan, där vi fick oss en titt på allt som är upphandlat till regionen som vi från avdelningen kommer kunna beställa sen. Några nyheter som var positiva. När mässan var slut vid 16,00 åkte jag bort till centrum där jag mötte upp några kollegor hemma hos vår kollega Evelina. Vi ville gratulera henne till bebisen som kom i slutet på februari, hon fick lite söta presenter och vi fick super gott fika.

När vi sa hejdå strax efter sju så skulle några tjejer vidare till en rockbar för mat och quiz. Eftersom Henri var ute och åt med jobbet så hängde jag på dem. Vi har två poäng från vinst, hahaha. Till det åt jag super smarriga kycklingvingar.

IMG_3362

Jag var hemma runt kl 22,30 och då hade Henri precis kommit hem också. Mysigt att umgås med sina kollegor :)

Torsdag, 7 maj
Jag vaknade bara till lite grann när Henri åkte till jobbet. Dock var jag så slut att jag inte orkade hålla ögonen öppna så jag somnade om en stund till. Åkte ner till Varberg på förmiddagen för att träna (sprang 7 km) innan jag mötte upp mina jobbarkompisar som jag gått utbildning med varannan torsdag på jobbet. Vid kl 15 hade vi sista tillfället och vi skulle examinera våra arbeten som vi gjort under våren. Jag och Pia började och vårt arbete handlade om hur man måste förändra kosten när man får en stomi. Vi fick mycket väl godkänt och det var väldigt kul. Även väldigt intressant att lyssna på de andra.

Vi har haft denna utbildning med våran stomi-sköterska på mottagningen, men även en tjej från coloplast som varit med till och från (hon var konstigt nog bästa kompis med en av min mammas kompisar från Ljungsbro, världen är så liten). När vi var klara med alla examinationer vid 17,30 så hade Cecilia från coloplast bokat bord på Havanna nere vid havet som hennes företag bjöd alla oss 12 på. Så himla mysigt, vi har ju varit där med jobbet innan och ätit.

IMG_3374
IMG_3371
Sjukt god oxfilé till varmrätt

IMG_3375

Till efterrätt åt vi nästan alla vitchoklad gratinerade hallon,
med en glasskula till. SÅÅÅ GOTT!!!

När klockan blev halv tio tackade vi alla för oss och begav oss hemåt. Henri hade varit ute och ätit med jobbet även denna kväll han också så jag plockade upp honom utanför Zorbas på vägen hem. inte så ofta vi är ute och äter med jobben men nu gjorde vi det två dagar på rad båda två, bra tajmat!!

Fredag, 8 maj
När Henri’s klocka ringde vid 07,10 fick även jag gå upp. Eftersom han åkte med mig hem från stan kvällen innan så fick jag snällt köra honom till jobbet också :) När jag parkerat i p-huset så gick H till kontoret och jag gick till Asia Spa. Börjande med att springa 5 km snabba intervaller innan jag gjorde 20 armhävningar och 50 situps! Nu kan jag äntligen börja träna lite styrka igen när jag inte har någon liiiten klänning att komma i till ett bröllop :P Haha.

När jag hoppat i bikini och skrubbat mig så njöt jag i bubbelpoolen i en halvtimme och sen gjorde jag något som jag aldrig gjort själv på Asia innan. Jag gick till bastuoasen. Jag har varit där med Henri några gånger innan, men jag är ju inte stormförtjust så brukar inte hänga där iaf inte när jag är där själv. Nu la jag mig i den ”ljumma bastun” (45 grader) och inom 5 minuter hade jag somnat, hahaha. Tur jag var själv där, sov nog i ca 30 minuter. När jag vaknade gick jag till omklädningsrummet där jag i lugn och ro skrubbade och smörjde in mig.

Tog sen svängen förbi polisen för att fixa nytt pass (nu när jag har nytt efternamn), men när jag väntat där 45 minuter och äntligen kom fram så var inte mitt nya namn registrerat hos de ännu – så de gick inte… Istället åkte jag hem till Elin och Hugo, då de gärna ville bjuda mig på lunch. Jag fick bebismysa massor med Hugo och blev bjuden på super god lunch av Elin. När klockan blev tre och jag hade varit där i tre timmar så kramades vi hejdå och jag åkte mot Ica. Pratade med Minna påvägen dit och de ville komma och hälsa på oss, så jag köpte massor mat vi kunde grilla. Hann lagom hem och packa upp varorna innan de kom.

Medans Henri grillade, potatisterrinerna skötte sig själva i ugnen och resten var förberett så slappade vi ute på altanen i kvällssolen. Maten blev super god :)

IMG_3382
IMG_3383

IMG_3384

Vi kikade sen på massor bilder från bröllopet och pratade resten av kvällen till de åkte hemåt :)

Lördag, 9 maj
En lugn förmiddag hemma och resten av dagen på språng. Vi åkte hemifrån strax efter 13. Köpte en blombukett på Åkraberg och plockade upp Stefan i Kungsbacka. Klockan 15,00 hade Evelina sin examensvisning i Gamlestan (hon är klar skräddare nu) och hon var grym, som alltid!!!

IMG_3388

IMG_3392
IMG_3395

När visningen var klar åkte jag och Henri direkt till Kungälv. Vi skulle äntligen få åka och hälsa på Jocke och Cajsa som fick en liten bebis i vecka 29 (11 veckor för tidigt) i februari. De har inte fått ta emot besök innan och vi har inte träffat dem sedan nyår (förutom att vi träffade Jocke 5 minuter utanför kyrkan efter vår vigseln). Så sjukt länge sen, vi ses ju alltid minst en gång i månaden ”när allt är som vanligt”. Det var iaf väldigt mysigt att träffa alla tre och lille Elliot var super söt. Vi blev bjudna på sjukt god pasta och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt. Vi pratade nonstop ända tills vi åkte hem vid nio-tiden. Mycket att ta igen från dessa fyra månader.

IMG_3401
IMG_3402

Söndag, 10 maj
En dag HELT UTAN PLANER. Har inte hänt på fleeeera månader! SKÖNT. Vi började morgonen med att jag stekte pannkakor till söndagslunch och sen kikade vi på en film: Blended.

IMG_3404

Eftermiddagen spenderades med Formel1 och Henri sov någon timme på soffan. Jag tog tag i en massa papper som legat i en hög i en låda och fick ”rensa-feeling”. Rensade ur några lådor och pärmar och fick plats över till några fler bröllopspresenter. Vid 17-tiden åkte vi bort till Bua för att slänga skräp och köpa köttfärs. Kvällen spenderades sen med tacos och filmen vägen ut uppe i sängen. Så rolig xD Hahaha.

IMG_3406
IMG_3407

Jag trodde först att jag skulle vara inne en hel dag (inte hänt på flera månader, jag har alltid något pågång och är iväg på något varje dag, haha) men så blev det inte denna dagen heller. HAHA. Men grymt bra vecka och helg, det måste jag säga :)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation