Påsken 2015

Fredag 3/4, långfredagen
Vi var båda lediga och vi vaknade runt 9-tiden. Då hoppade jag i träningskläderna och gav mig ut på en liten löprunda medans Henri kollade på PH avsnittet han somnade ifrån kvällen innan. Jag sprang en runda på strax under 4 km. Satt sen kvar ute i solen en stund då det var såååå gött. När jag duschat och vi ätit lunch så hoppade vi in i bilen och åkte upp till Mölndal. Vi hängde hos Minna och Markus fram till ca två då Henri åkte bort till Stena Line för ett snabbt jobb. Undertiden han var borta var vi nere i M&M’s källare för att ta fram deras cyklar.

När Henri kom tillbaka så plockade han upp och och vi alla + Hanna och Nogge åkte ner till Särö. Vi ville gärna sitta ute i solen och äta middag men det blåste lite för mycket så vi fick sätta oss inne. Vi alla tog Säröburgare på Blomstermåla.

IMG_2801
IMG_2804
IMG_2803
IMG_2808

 

Super gott var det!! När vi ätit så hade klockan blivit 17 och vi alla åkte hemåt. Jag och Henri var super trötta och slängde oss i soffan när vi kom hem. Henri somnande vid 19,30 och jag kikade på Let’s dance, ack Värmland och nyheterna innan jag väckte Henri och tog med honom upp på övervåningen för att sova.

Lördag 4/5, påskafton
Klockan ringde vid 06 eftersom jag skulle upp och jobba. Henri hade sovit ända till kl 8,30 = 13 h. Fattar inte att man kan vara så trött, hahaha :D vi hade massor att göra på vår grupp så vi blev super glada när vi kom ut och skulle äta frukost (vid elva) och kollegorna dukat upp god påskfrukost till oss.

IMG_2811

Jag fick jobba över lite och sen stressa hem för att göra mig iordning på typ 10 minuter. Henri’s syster och min blivande svägerska fyller 25 den 5 april och skulle ha 25-års fest i Frölunda :) Vi åkte först och lämnade lite grejer i lokalen och sen en snabb sväng förbi Backaplan och Bäckebol innan åkte vi bort till Henri’s föräldrar och lämnade våra sovgrejer där och bäddade. De körde sedan bort oss till Frölunda igen.

Vi hade en super trevlig kväll där Evelina fick sig endel överraskningar ;) Hon firades iaf ordentligt och fick många fina paket, vi drack även gott hela kvällen.

Man kunde ju nästan tro att det var Hawaii party :D Haha

IMG_2813

 

IMG_2815
Runt halv ett kom Henri’s föräldrar och hämtade oss igen men de stannade och åt lite tårta först. Henri var trött och ville åka hem o sova. Vi stannade till på donken för en hamburgare påvägen hem, sååå hungriga var vi.

Söndag 5/4, påskdagen
Vi vaknade vid nio-tiden och slappade i soffan en stund innan vi åt frukost. Henri och Jussi gick ut för att byta lampor på Henri’s firmabil och så satte de på takboxen på deras bil då de skulle till fjällen dagen efter. Jag och Sari satt vid tv:n och pratade en bra stund innan jag gick upp för att packa ihop våra grejer. Vid halv tolv körde vi hemåt igen. När vi kom hem bokade vi all dricka i Tyskland (så vi bara kunde plocka upp det) och köpte båtbiljetter till dagen efter. Vid kl 14 började jag jobba igen och jobbade på fram till kl 22, då jag åkte hem.

Måndag 6/4, annandag påsk
Vid kl 05 ringde klockan och vi studsade upp och hoppade in i bilen för att köra ner till Helsingborg. Där gick vi på första färjan över till Helsingör.

IMG_2840

Sen körde vi genom Helsingör och hela vägen ner till Rödby, och jag ska erkänna – jag sov nästa hela vägen (kul reskompis :P). När vi hoppade på färjan mellan Rödby och Puttgarden så åt vi lunch och slappade en stund ute på däck i solen.


När vi gick av färjan så körde vi direkt ner till Calle’s några km söder om Puttgarden. Vi gick in i affären (typ som ullared fast bara sprit, sååå billigt också) och köpte alla småflaskor som vi inte förbeställt och även en del till nära o kära som beställt lite.

Hitta min flaska :D

IMG_0550

 

Vi betalade hela kalaset (inte billigt direkt :P) och åkte sen runt hörnet där förebeställningen låg o väntade. Vi njöt i solen en stund innan den var färdig.

IMG_2834
När vi fått lastat in allt i bilen så åkte vi bort till pråmen, Border Shop där vi kikade runt lite och handlade lite till.

IMG_2836

Där kunde man även provsmaka massa viner :D

IMG_2837

När vi var klara där och lastat in resten i bilen så åkte vi bort 100 meter till hamnen där vi väntade på nästa båt. Njöt i solen i väntan på båten som gick vid 14. Vi körde sen raka vägen upp till Helsingör igen för att vänta på båten över till Helsingborg. Där vi kajen stod det ”fiskare” och fiskade inne i färjeområdet.

IMG_2841

Man ser Helsingborg i bakgrunden till höger, bättre de bygger en bro tycker jag :P Färjan tar ju bara ca 20 minuter. Vi hann bara äta varsin stooor korv på båten innan vi fick gå ner till bildäck igen eftersom vi var framme. När vi kom över så körde vi rakaspåret hem och landade hemma runt 19-tiden. När vi hade lastat in tre flak (av 50) så stormade Evelina, Hanna, Minna, Markus och Stefan in på vår gata och skrek att vi var tvungna att packa en väska med massa konstiga saker i. Vi var sååååååå trötta (vilket de visst) och var inte så lagom pepp på de :P Men vi packade varsin väska och när vi gav den till dom så tog de bara väskorna och vinkade hejdå och stack, vilket vi tyckte var rätt så skönt för vi kunde då fortsätta lasta in allt i badrummet :P När vi var klara efter någon timme somnade vi båda i soffan och flyttade oss sen upp till slängen för att sova vidare. SÅÅÅ trötta var vi!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation