Fredag – lördag – söndag

Fredag 6/5
När H åkte till jobbet somnade jag om, så himla gott det är att få några minuter till ibland. Under förmiddagen sprang jag 6 km, var och handlade till kvällens middagsgäster i Falkenberg & lämnade in H’s solglasögon på lagning. Medan de fixades tog jag en lite tur på stan och in på systemet. Så himla skönt att strosa runt lite, nästan 25 grader i skuggan.

Väl hemma igen så blandade jag ihop högrevsfärsen med lite kryddor till kvällens burgare som skulle läggas på grillen och förberedde lite mer.

När H kom hem från jobbet vid 15-tiden så började vi att ta fram alla utemöbler från garaget, skruva ihop och göra rent. Det blir ju en helt annan altan med lite möbler och växter på!!

IMG_8854

Vi höll iaf på några timmar och var lagom klara när Minna & Markus kom ner vid 17:30 tiden. Nogge sprang runt o busade i solen och vi skålade in sommaren med NVY – Såhååå gott!! Friskt och väldigt härligt för strupen! ;)

IMG_8812

Jag tog ut högreven och formade burgare av det och skar upp grönsakerna ute i solen. H grillade bbq-burgarna perfekta, mums!! Jag köpte alla goda tillbehör jag kunde komma på, hehe. Såg dock nu på bilden att jag glömde lägga fram ost, hehe.

IMG_8816

Vi satt sen ute i solen hela kvällen, första riktiga sommarkvällen. Vid halv nio-tiden så delade Markus och Henri på en cigarr och whiskey medan de vattnade häcken och jag och Minna tog en vinpromenad med Nogge ner till stranden. Han sprang runt och lekte och vi tittade på solnedgången + svanarna och drack rödvin – så himla mysigt.

IMG_8827

Denna fina bilden tog Minna:

IMG_8872

När vi var tillbaka så öppnade vi en Bollinger som vi satt på altanen och njöt av. 21:30 började det de bli lite kallt så vi förflyttade oss in till soffan. Chokladmousse till efterrätt innan vi bäddade ner oss strax före midnatt. Vi i vårt rum och Minna, Markus och Nogge i gästrummet.

IMG_8833
IMG_8834

Lördag, 7/5
Sov dåligt hela natten och vaknade nästan varje timme, Nogge trippade runt på golvet vid 7:30 tiden så då gick vi upp. Jag och Minna tog en promenad med honom innan vi + Henri åt frukost på altanen. Finaste sällskapet rakt över bordet:

IMG_8837
IMG_8836

Varmt redan kl 8 på morgonen. Vid 9-tiden väckte hon Markus och de packade ihop och åkte hemåt.

När de åkte så röjde jag undan all disk i köket och skurade av innan vi gick ut. På baksidan skruvade vi bort trall från altanen för att hitta en vattenslang som var gömd där under. Monterade även ner uteduschen och letade fram vart slangen går och sen monterade vi ihop allt igen.

Jag blev lite röd på armarna (snygg bonnbränna – haha) så vid 16 tog vi en paus från solen och gick in en stund. Kikade på ett PH avsnitt innan vi hoppade på cyklarna bort till Olofsbo. Där köpte vi oss varsin glass som vi njöt av på uteserveringen innan vi cyklade hem igen. På vägen tillbaka cyklade vi runt Glommen också, mysig runda.

IMG_8839-1
IMG_8841

Väl hemma så slappade vi en stund i skuggan på altanen innan vi värmde burgarna som var kvar från dagen innan till middag med lite pommes till. Helt okej rester ;)

IMG_8848
IMG_8847

H vattnade sen häcken medan jag fixade disken, sen slappade vi i soffan tills vi somnade.

Söndag, 8/5
När vi vaknat och ätit frukost så bakade jag kärleksmums, H har varit sugen på det i flera veckor.

IMG_8857

IMG_8859

Medan jag bakade så plockade H fram ”ute-tv:n” på altanen och fällde upp parasoll och tog ut soffdynorna. Där ute njöt vi sen några timmar, samtidigt som vi följde MotoGP loppet. En snabb lunch i skuggan han vi också.

IMG_8861

Jag åkte iväg snabbt och handlade lite i Olofsbo inför eftermiddagen. Några timmar till på solsängen och ett mysigt samtal med min vän som precis blivit mamma.

IMG_8863
IMG_8864

 

Grannarna kom över och tjötade lite lagom tills Finlands hockeymatch började. När de gick hem igen så kom Rebecka och Tobias cyklandes till oss. Vi hängde i solen, fikade och bara hade det gött. Vid 17:30 startade vi grillen och fixade lite sallad, pommes och bea till köttet. Enkel men supergod grillmiddag :)

Efter maten hoppade vi alla på våra cyklar och så visade vi dem runt i Glommen. De ska kika på hus här, så vi håller såklart tummarna för att det blir så!! När vi var längst söder ut i Glommen hade klockan hunnit blir 20 så vi kramades hejdå och de cyklade vidare hemåt, precis som vi. Väl hemma så fixade H med häcken ute i trädgården och tog hand om alla dynor medan jag tog hand om disken inne. Vi landade tillslut i soffan runt 21:30 och då somnade H ganska fort. Jag bäddade ner mig vid 23-tiden, så gott att vakna utvilad en måndag!!!

Dessa fyra lediga dagar har verkligen varit TOPP. 4 dagar med sol, inte ett moln på himlen, 25 grader och härliga vänner. Kunde inte bli bättre alltså!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation