Lördag & söndag – häckplantering

Lördag 30/4
Klockan 06 vaknade Molly men vi låg kvar en liten stund innan vi gick upp. Efter en härligt frukost med färska jordgubbar så gick vi ut i trädgården.

IMG_8725

Vi började med att gräva upp de gamla buskarna och åkte iväg och lämnade de på valborgs-brasan nere vid hamnen. Sen påbörjade vi gräva häckdiket. Henri’s föräldrar kom även ner strax före 11. En kaffe kopp med Sari-bakad munk hann vi innan vi drog igång igen. Vi grävde och grävde och sen lastade vi alla grästuvor i H’s bil och det kördes till tippen i omgångar. Sista rundan slapp de då han som sopade gatorna var snäll och erbjöd sig att ta med de i hans släp då han ändå skulle hem – det tackade vi för.

IMG_8732

Strax efter kl 13 kom det några regndroppar just när jag stod och grillade korv till allihop. Efter vi ätit så var vi klara för dagen, slappade inne en stund, fixade en tårta till kvällen och tog en promenad ute innan Minna och Markus dök upp också.

Vi åt taco’s till middag (smidigt när man är 9 st) innan vi allihop promenerade bort till majbrasan. Den var mycket mindre än påskbrasan och vi frös… mindre bra med andra ord ;) När vi kom tillbaka så åt vi tårtan jag förberett under eftermiddagen och drack kaffe med tillbehör för att fira mammas födelsedag en dag för tidigt.

IMG_8739

Sari och Jussi åkte hem vid 21-tiden och då flyttade vi in i vardagsrummet och visade bilder från Tropical Islands innan de åkte hemåt runt 23.

Söndag, 1/5
Redan maj och mammas födelsedag. Vi startade dagen med födelsedagsfrukost, sång och paket innan vi gick ut i trädgården vid 9-tiden. Jorden luckrades upp och vi fyllde på med ny jord och kogödsel. Vi trodde detta skulle ta väldigt lång tid men det gick supersnabbt, vi var ju 4 st. Vid 10-tiden öppnade plantskolan där vi beställt häcken och den fanns hemma så jag och Henri åkte upp och hämtade den. Väl hemma igen vid 11 började vi plantera.

Jag mätte ut vart nästa planta skulle sitta, pappa grävde en grop, mamma placerade och höll plantan + bambupinnen, pappa grävde igen och Henri gick efter och fyllde på mer jord, trampade till och vattnade. Molly servade oss med pinnar och plantor och underhöll oss under tiden.

IMG_8745

 

IMG_8746-1

Vid 14-tiden satte vi sista plantan och då grejade de andra lite till i trädgården medan jag gick in för att laga födelsedagsmiddag åt mamma och oss andra. Fläskkotletter med sambal oelek sås och pasta. Det blev väldigt gott.

IMG_8748
IMG_8749

Strax efter 15 packade de in sig i bilen och körde hemåt – stort tack till båda våra familjer för hjälpen med häcken <3

Finaste dagen hitintills på året prickade vi in för plantering – sol hela dagen och inte ett moln på himlen. Jag och Henri höll på ute några timmar till. Vi ”band häcken”, pratade med grannar som passerade, klippte ner lite fler buskar, klippte gräset och snyggade till tomten. Vid 18:45 var vi äntligen klara och gick in. Lite solbrända i ansiktet faktiskt, efter nästan 10 timmar ute.

IMG_8754
IMG_8759
IMG_8765-1

Kvällen spenderades med dusch, taco-rester och PH innan vi somnade runt 22:30. Lite sömn och mycket fysisk aktivitet och friskt luft under hela helgen gjorde att vi sov riktigt gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation