Veckan efter bröllopet

Det kommer ett eget inlägg om själva bröllopsdagen, och i det inlägget kommer även söndagen och måndag att vara med.

Tisdag efter bröllopet så var ”allt som vanligt igen” på vissa punkter. Henri skulle börja jobba men jag hade en ledig dag till. Jag var helt slut (antagligen eftersom att jag slappnade av helt nu när allt var ”över”) och slappade hemma och bara fixade en massa måsten. Tränade inte ens då jag var så trött. Tvättade massor och plockade bland alla presenterna. När Henri kom hem så lagade jag middag, något han varit sugen på sen veckan innan bröllopet – köttbullar, potatismos och gräddsås men hemgjord lingonsylt. Jag brukar alltid dricka vatten till maten men vi hade såååå mycekt juice över som vi var tvungna att dricka upp, men jag kan meddela att det inte passade så bra ihop.

IMG_3293
Onsdagen började tidigt för oss båda eftersom vi skulle lämna in vår bil på första servicen. Både jag och Henri körde ner till Hedin bil och lämnade min bil där, sen körde han bort mig till jobbet. Det var fullt kaos på jobbet och jag hade varit ledig över 12 dagar…. ja, med överbeläggningar är det ju aldrig smidigt men denna dagen går nog till en av mina värsta på jobbet iaf. Telefonen rignde dessutom NON STOP och jag hann inte ens lägga på innan nästa samtal kom, hahaha. Dock ordnade de till sig i slutändan som det alltid (nästan) gör iaf och jag kunde stämpla ut vid 16.

Tanken var då att jag skulle springa bort till bilfirman och hämta ut bilen. Jag sprang ca 500 meter sen kände jag att kroppen sa ifrån, kroppen var fortfarande för sliten för att orka springa. Preciiiiis då ringde Henri och undrade om han inte skulle plocka upp mig och köra bort mig – JA TACK! ;) Väl hemma så åt vi bara middag och slappade resten av kvällen. Båda var sååå trötta.

I torsdags jobbade jag och 7-16 men hade en betydligt bättre dag!! :D Så skönt att några hade gått hem, hahaha. Henri och jag samåkte även denna dagen då Henri också skulle börja jobba 07. När han hämtade mig så åkte vi till Asia spa där han bastade och jag sprang 5 km. För att vara så trött i kroppen så var jag nöjd med att komma under 32 minuter. När vi var klara strax efter 17 så skulle de ha after work på Henri’s jobb så vi gick upp dit en sväng. Vi drack gott, åt massa gott från gotta-buffén och spelade rund pingis i några timmar. Tog bilden innan alla kom i i ”lekrummet” som de har på nya kontoret, vi var 9 stycken som spelade.

IMG_3302

När vi spelade några timmar blev vi rätt hungriga (och jag hade ju tränat innan) så Linda och Sibel gick och köpte lite pizza som vi slize’ade upp och delade på.

IMG_3299

Runt halv tio åkte vi hemåt och när man varit hemifrån 15 timmar så är det väldigt skönt att komma hem och slänga sig i soffan. Dessutom med en ledig fredag framför sig (1 maj).

På fredagen vaknade vi hemma vid 9-tiden. Gjorde oss iordning direkt och packade en övernattningsväska och sängkläder och begav oss upp mot Göteborg. Vi mötte upp Henri’s föräldrar,  hans två fastrar + deras män och Henri’s kusin Hanna på Marstrand. Det var sååå härligt väder, vi fick tillochmed ta av oss jackorna när vi gick runt hela ön (ca 5 km). Upp och ner för bergen.

IMG_3307
IMG_3305
IMG_3308
IMG_3313

 

När vi var allra längst bort så slog vi oss ner för picknick och njöt i solen. När vi väl kom tillbaka till ”hamnen” så delade jag och Henri på en fish and chips. Ett måste på Marstrand.

IMG_3326

När vi tagit båten över till fastlandet igen så körde vi förbi Ica Maxi på vägen mot Henri’s föräldrar. Vid kom dit vid 16-tiden och då bytte jag om för att ta en liten löprunda på 5 km lite snabbt innan vi skulle grilla. Sprang 2,5 km uppför och sen 2,5 km nedför… vet faktiskt inte vad som är jobbigast utav det ;) Precis när jag skulle springa iväg på anslöt även Minna, Markus och Nogge till oss.

När jag var tillbaka tog jag en snabb dusch och sen var det grillning på agendan, sååå gott!!

IMG_3327

Vi åt gott, drack gott och kikade på hockey och pratade en massa hus. Till efterrätt åt vi glass och jordgubbar, mumma!

IMG_3333

Min lilla kompis var såklart med oss heeeeela tiden :P

IMG_3330
IMG_3331
Vid 23-tiden åkte de sista hem och vi gick och bäddade iordning för oss då vi skulle sova kvar. Mycket fin dag med massa solsken och en liiiiiten regnskur!

Lördags morgonen började redan innan kl 06 eftersom Henri’s faster och hennes man skulle köra tillbaka till Finland. Jag var nere och sa hejdå när de åkte och somnade sen om till 08. Låg kvar och drog mig till ca 09 innan vi gick upp. Åt en lugn och god frukost innan vi var tvungna att packa ihop våra saker och köra hem, det var min jobbhelg :/

När vi lastat av allt här hemma och ätit lite lunch skulle Henri skulle hjälpa grannen att hämta en soffa på Mio så de körde mig till jobbet i samma veva (började kl 14). Jobbkvällen flöt på bra och vid 22 igen så hämtade Henri mig. Vi körde då en lite extra sväng för att kika på ett hus som vi är såååå förtjusta i. Bara för att ser hur de låg.

Söndagen började vid 06 och jag åkte till jobbet. När jag stämplade ut vid 15 så ringde jag Henri och han hade då sovit nästa två timmar på soffan, inte konstigt att min bror inte fick tag i honom… haha. När jag kom hem var de super fint väder och vi började plocka ur allt i förrådet för att få fram utemöblerna och göra plats till alkoholen som blev kvar (skönt att slippa ha det i badrummet, hahah). Vi höll på och rensade i flera timmar och ställa fram alla möbler och möblera altanen. Den här sommaren har vi flyttat på den vita soffan, blir nog bra. Grillen rengjordes också ordentligt och gasellen kopplades på. Ett grannpar kom förbi och vi stod och pratade länge med dem, de har en dotter på 1 år som blev stormförtjust i mig så hon ville inte följa med dem sen, haha. När vi var klara så avslutade vi med att grilla riktigt goda hamburgare.

IMG_3339

När klockan blev åtta var vi äntligen klara och slappade resten av kvällen. Medans Henri grillade så fixade jag här inne. Plockade upp kitchen aid’en som vi fick i bröllopspresent, fina ljusstakar och annat på den vita byrån (kommer bild sen när det är helt klart).

Så första veckan som gifta har varit väldigt bra!! :) 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation