Bröllopsveckan lördag till fredag

Lördag, 18 april
Vi startade lugnt hemma med frukost och några samtal med mamma då hon var på sjukhuset med mormor. Hon mådde inte alls väl :-/ Henri sov till efter kl 10 och jag låg kvar i sägen och slappade. Vid elva packade vi in oss i bilen och åkte upp mot Göteborg. Jag sprang snabbt in i Nordstan till NordstansGuld för att lämna in våra ringar på gravering och putsning. Vi åkte sen upp till Trollhättan där vi stämde av det sista med Nina och Daniel inför lördagens bröllopscatering.  Vi gick igenom hela dagen med alla punkter som de skulle fixa och bockade av. När vi var klara där uppe hade klockan blivit över 15 redan och vi packade in oss i bilen och körde söder ut.

Nästa stopp var hos Henri’s föräldrar där vi hämtade lite grejer innan vi åkte till Evelina för att hämta Henri’s bröllopskostym som hon sytt (SÅÅÅ SNYGG). Vi åkte sen vidare till Kungsbacka där vi handlade inför kvällen innan vi äntligen åkte hem igen. Jag hann bara packa in matvarorna och ladda grillen så kom Minna, Markus, Hanna och Nogge ner till oss. Vi grillade korv med massa tillbehör och bröllopsplanerade hela kvällen med gotta.

IMG_2982

Söndag, 19 april
Klockan 07,10 vaknade jag av att min mobil ringde. Det var mamma, min älskade lilla mormor hade äntligen fått somna in och bli av med lidandet. Så himla tråkigt, men sååå skönt för henne <3. Vi hoppade såklart i kläderna med en gång och körde raka vägen till Västervik där vi mötte upp mamma, pappa och min bror på sjukhuset för att ta farväl av lilla mormor. Det var en fin sund även om det är ledsamt. Så nära inpå bröllopet också, men denna dagen var oplanerad så hon valde en fin dag! Farfar gick bort samma veckan som frieriet och mormor samma vecka som bröllopet. När vi varit hos mormor en lång stund så tog vi ett sista farväl och gick ner mot centrum där vi åt lunch tillsammans. Det var skönt att sitta hela familjen och bara vara och prata om allt möjligt innan vi åkte hem åt var sitt håll igen.

Jag åt snitzel med chilibea och pommes,
men hade lite svårt att äta.

IMG_2984

Dagen som mormor somnade in på var även min farmors födelsedag. Tyvärr var hon inte hemma när vi passerade Vimmerby så vi ställde en blomma utanför hennes dörr som hon blev superglad för.

IMG_2985

Vi körde sen våra 3,5 timmar hem och när vi kom hem gjorde vi inte många knop, bara hängde i soffan och pratade resten av kvällen.

Måndag, 20 april
När Henri åkte till jobbet på morgonen så somnade jag om någon timme till. Kände mig helt slut i kroppen efter dagen innan och mådde inte helt hundra. Jag gick hemma och pysslade med lite av varje mellan gråtstunderna på förmiddagen. Vid lunch åkte jag bort till församlingshemmet för at hämta nyckeln till lokalen där bröllopsmiddagen/festen skulle vara och gick igenom allt med henne en sista gång.

Efter de åkte jag direkt ner till Varberg och upp på Henri’s kontor. Lena (hans kollega) hjälpte oss att göra en snygg bordsplacering att ha på en skärm med ”våra färger”. När jag var klar (för den gången, det blev några fler ändringar under veckan) åkte jag till rusta för att köpa massa chips och annat till festen. Med ca 5 kilo chips i bilen åkte jag ner och parkerade vid fästningen. Sprang bort till kurorten och tillbaka =6 km. Skönt att rensa tankarna och springa i solen bredvid havet.
IMG_2998
IMG_2995
IMG_3004
När jag kom tillbaka till bilen så åkte jag bort till Ica där jag handlade en massa annat till festen. Nattamat, Pommac, öl till de som skulle köra, te, kaffe o annat.
IMG_3003
När jag väl kom hem igen på eftermiddagen så packade jag in allt här hemma och satte mig en stund i solen på altanen och lyssnade på podcast. När Henri kom hem från jobbet så slappade vi i soffan innan vi åt middag och efter maten så strök jag tvätt i över 1 timma. När styrkhögen var borta så slängde jag i en färgburk i Henri’s hår då de fortfarande såg fruktansvärt ut efter den röda färgningen de gjorde på svensexan. Det täckte in allt det röda men det blev iaf lite bättre.
Tisdag, 21 april
Jag vaknade 8,30 och gick då upp för att få en massa gjort. Hade endel ärenden att ringa om, caligraphen, banken och lite annat. Vid 11,30 åkte jag upp till Kungsbacka. Köpte fört ett paraply till bröllopet på kungsmässan och sen åkte jag bort till sjukhuset för Hygienutbildning för hygienansvariga mellan 13-16. Utbildningen i Varberg skulle vara på fredagen (dagen innan bröllopet) så jag åkte till Kungsbacka istället, dock var föreläsarna hyiensköterskorna från oss så dom kände jag ju. Vid 16 när vi var klara hoppade jag in i en vaaaaaarm bil och satt i långa köer upp till Nordstan. Ringarna skulle hämtads ut och jag fick vänta en liten stund då de behövde göra ännu en liten justering på min förlovningsring. Men det ordnade sig och jag åkte bort till Sisjön. Hade ett presentkort på Cervera så jag handlade lite smått och gott hos Minna.
När jag kom hem var jag helt slut. När vi ätit middag så fixade vi massa annat till bröllopet och även en del till bröllopsresan. Somnade sen ovaggad :D
Onsdag, 22 april
Vid 06,30 åkte Henri ner till Malmö. Jag somnade om och gick upp vid 8,30. Jag plockade undan här hemma och fixade med tvätt. Stod ute och pratade med grannen i solen innan jag åkte bort till Bua där jag skulle fixa naglarna. När naglarna var fixade så åkte jag snabbt hem för lunch och sen ner till Henri’s kontor igen. Han var ju inte där då han var i Malmö men jag och Lena fixade det sista med bordplaceringen då det var några små stavfel på vissa namn.
Jag gick sen bort till Louise på Gossip där jag bokat till för klipp o färg kl 14. hon la samma färg som senast och klippte av 10 cm. Strax före 16 var jag klar och då gick jag bort till Anna (min kollega som gjorde bröllopstårtorna) för att tjuvkika lite på bakningen och ge henne sidenband ha ha runt tårtorna. Påväg tillbaka gick jag förbi Bröderna Anderson för att beställa en till slips i orange till grannen och gick sedan till Asia spa där jag sprang 4 km på bandet och ägnade efter de ca 30 minuter på att skrubba kroppen inför spraytan’en som jag skulle göra dagen efter.
Väl hemma igen så kom Henri samtidigt från Malmö och vi åt middag och slappade resten av kvällen. Det var Henri’s sista jobbdag innan bröllopet så vi gick igenom allt som skulle ske de närmsta dagarna. Dessutom hittade vi ett perfeeeeekt hus!!! Så himla dålig tajming, men inte mycket att göra (för nu är de sålt)! Vi drömde oss bort och somnade runt midnatt.
Torsdag, 23 april
Vi ställde ingen klocka då vi båda var trötta men vi vaknade ändå vid 8,30. Vi åkte ner till Varberg nästena direkt. Henri gick upp en timme på kontoret för att göra en sista grej medans jag färgade ögonfransarna och gjorde spraytan på Salong Visage. När jag var brun o fin hämtade jag ut slipsen jag beställde dagen innan och mötte upp Henri utanför. Vi åkte hem snabbt för att äta och sen vidare upp till Trollhättan. Där mötte vi upp Daniel (Henri’s kusins man) på hans restaurang och vi packade in allt vi behövde för dukningen i Henri’s bil. Vinglas, bestick, tallriksvärmare, skålar karaffer osv. Mycket glas var det men inget pajade på resan ner.
IMG_3022
Vi åkte sen söder ut igen och vidare till Kungälv där vi hämtade vi ut tårtställningen vi hyrt över helgen. Sista stoppet blev inne i Göteborg då Henri skulle klippa sig.
När vi väl var hemma igen så plockade vi bland alla grejer och la allt i högar beroende på när det skulle till lokalen. Sen gick jag över med slipsen till Roffe. Hans dotter hade precis kommit från Oslo så hon hjälpte mig att provade även klänningen och den satt som en smäck!! :D Så skönt, då jag varit orolig över att den inte skulle passa när det väl gällde :P Väl hemma igen så åt jag och Henri köttbullar och makaroner till middag och sen hann vi slappa i soffan 30 mintuer innan mamma och pappa kom till oss. När de varit hos oss i ca 30 mintuer så åkte vi bort till lokalen. Vi fick inte lokalen förrens klockan var 21,15 så det enda vi gjorde den kvällen var att ställa upp alla borden och lägga på de vita linnedukarna. Vi höll på till ca 22,50 innan vi åkte hem och sjönk ner i soffan en stund  innan vi somnade.
Fredag, 24 april
Dagen före vår stora dag, jag vaknade tidigt… typ 07 ;) När alla vaknat så åt vi frukost och gjorde oss i ordning. Vid halv nio åkte jag och mamma ner till Ica för att handla inför helgen och pappa och Henri åkte till Henri’s jobblager för att hämta upp kylskåpet som vi ställt där. När vi handlat så möttes vi hemma och Sari och Jussi kom till oss då med. Vi åkte bort till lokalen där vi började duka. Henri åkte vid halv elva upp till Göteborg för att hämta partyljuset och samtidigt hämta upp min tärna Vickan på stationen i Gbg. Vi fortsatte duka under tiden och piffa till lokalen, sååå tjusigt blev det. När Henri och Vickan kom ner så gjorde vi det sista och åt korv med bröd till lunch.
IMG_2588
Under eftermiddagen fixade Henri, pappa och Jussi med ljud och skärmar i lokalen och jag, Vickan, mamma och Sari åkte bort till Vallersvik för att kika på vandrarhemmet som gästerna skulle sova på samt checka in Vickan då de skulle sova två nätter.
Vi fyra tjejer åkte sen ner till Varberg för att hämta upp tårtorna hos min jobbarkompis Anna som bakat dem. Vi körde bort dom till lokalen och körde sen en sista sväng till Åkraberg där vi hämtade upp de små rosbuketterna som skulle vara på alla borden. Det blev super fint när de satt på plats i sina små vaser som jag satt sidenband runt. När vi kände oss klara vid 17-tiden så åkte Sari och Jussi hem och jag, mamma, pappa och Henri gick hem till oss. Fixade lite grejer på datorn med hjälp av Vickan till gästbok och resebidragspåse.
När klockan blev strax efter 18 så kom vårat toastmaster par Minna och Markus hit och mamma och pappa fick för första gången träffa min lilla kompis Nogge. När de varit här en stund åkte vi bort till lokalen där vi visade dem runt och gick igenom allt inför bröllopet en sista gång. Det kändes såååå bra då :) Redan då fattade jag att vi skulle få en GRYM dag. Vi hade ju de bästa till hjälp!! <3
När de åkte hem till Mölndal efter någon timme så åkte jag, Vickan och Henri hem till mamma och pappa som väntade i soffan. De var värda lite vila efter vår fartfyllda dag. Vi gick då bort till pizzerian där vi åt pizza och njöt lite av lugnet. När vi kom hem igen så slappade m & p hemma hos oss med Henri. Jag och Vickan gick in till grannen för att prova klänningen en sista gång och prova lite smink som hon köpt nytt. Det blev väldigt fint och sen öste hon på med fukt i våra ansikten. Vi blev bjudna på en drink av Roffe och Henri hade bjudit på en drink även här hemma. Jag tog sen en dusch och vid halv elva tiden anslöt Vickans kille Erik från Uddevalla. De åkte runt elva tiden bort till vandrarhemmet och vi somnade så småningom. Jag var super trött efter dagen och somnade fort TROTS att jag skulle gifta mig dagen efter :D Inte ens här, kvällen innan hade jag fjärilar i magen. Jag är såå glad över att jag kände mig så lugn och inte stressad :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation