Trysil 28/1-1/2

Onsdag 28/1
Klockan ringde vid 7,30 och vi studsade upp för att packa klart det sista innan vi for iväg norr över. Första stoppen var i Alingsås där Henri skulle fixa ett jobb. När vi åkte därifrån så köpte vi med oss kaffe och vi hann bara köra ca 10 minuter så spillde Henri ut nästan hela kaffekoppen över bilen och oss. Vi skulle på söndagen åka hem via Oslo för att provfotograferas inför bröllopet, och vi hade bara varstitt par jeans med oss – Nu med kaffefläckar… Som tur var hade vi planerat in att åka förbi farmors syster och hennes man i Kristinehamn så vi kunde köra ett snabbprogram i deras tvättmaskin med våra jeans. Henri hade även glömt sina mjukisbyxor hemma (då han ofta envisas med att packa samma morgon som vi ska åka :P) så de fick vi stanna och köpa på vägen.

När vi kom fram till Margit och Ivan så körde jag igång tvättmaskinen och sen blev vi bjudna på gooood lunch.

IMG_2224

Vi slappade sen framför brasan där byxorna hängde på tork. Vi pratade några timmar och jag hjälpte Ivan med hans sufplatta.

IMG_2225

Vid kl 17 hoppade vi in i bilen igen och åkte bort till Karlstad där vi på Ica Maxi handlade ALLT som mamma skrivit på handlingslistan inför Trysil. Vi åkte sen några mil norr ut och mötte upp mina föräldrar, min bror och hans tjej i Stöllet. Vi körde sen tillsammans de sista milen upp mot Trysil.

IMG_2233

Det blev bara mer och mer vinter ju längre upp vi kom :)

När vi anlände till stugan hade den första familjen precis kommit och det var sjuuukt mycekt snö över allt så de var tvungna att börja skotta innan vi ens kunde köra in bilarna på uppfarten. Vi hälsad sen på alla (då det var en familj som vi inte träffat innan) och packade in allt från alla bilar. Vid klockan halv tolv satt vi alla äntligen vid bordet och njöt av lite varmamackor :) Vi alla somnade sen gott runt ett.

IMG_2285
IMG_2287
IMG_2290
IMG_2289
IMG_2292

Torsdag, 29/1
Frukost kl 7,30 och sen gjorde vi alla 11 personer oss iordning för att ge oss ut i backen medans mamma och Henri stannade i stugan. Mamma kan inte åka med knäna och Henri ville bara åka en dag. Vi klädde på oss varmt och åkte ner för att hyra utrustning.

IMG_2235
IMG_2236
IMG_2237

Som sagt, mycket snö!

När vi gav oss ut i backen så började de att gräva fram bastun och höll på hela förmiddagen. Första åket för oss var väldigt tung då det snöat 30 cm under natten. Alla var helt slut i benen, men som tur var så pistade de nästan alla backar mitt på dagen så backarna var väldigt fina sen. Vid kl 13 kom mamma och Henri till backen för lunch-paus. Vi alla 13 st samlades nere vid värmestugan där de har en grill på mitten, så vi grillade korv.

Några i sällskapet:

IMG_2248
IMG_2253

Mamma och Henri åkte sen hem igen och vi gav oss ut i backen. Sååååå härligt pister!!! :)

IMG_2262

När kl blev 15,30 så tog vi sista liften upp och åkte skidor hela vägen till stugan. Vi njöt allihopa av god öl/cider/vin med tilltugg innan första gänget gick in i bastun. Jag, Henri, Fille, Erika och Viktor var sist in. Vi gick in igen vid kl 19 när gänget från stugan ropade att maten var klar. Vi åt super god spagetti med köttfärsås som familjen Fasth stod för (vi var där tre kvällar och tre familjer så alla fick varsin ”mat-dag”).

IMG_2265

IMG_2362

Dålig bild från mammas telefon, men alla utom jag är med :)

Efter maten slappade vi, spelade kort och drack jägermeister. Ebba som jobbar en säsong i Romme brukar ha teqila-tisdag med sina vänner så vi körde jäger-torsdag hos oss :P

IMG_2267
När man är 14 st i en 10-mannastuga så får man ta vad man har – jäger i äggkopp fungerade jätte bra xD
Vi somnade efter midnatt efter mycket skratt. Det går inte ha tråkigt i det sällskapet!

Fredag, 30/1
Klockan ringde 7,30 och vi studsade upp för att äta frukost. Henri skulle ut i skidbacken, vilket jag såg fram emot!!! :) Vi hoppade in i bilen och åkte ner för att hyra skidor till honom, då han kunde låna pappas pjäxor. Vi åkte sen några åk han och jag i familjebackarna. Fille och Erica mötte sen upp oss vid 11,30-tiden så tog vi några åk tillsammans innan det var lunch dags. Mamma och pappa mötte upp oss vid stora sittliften för att se oss när vi åkte. Henri imponerade sjukt mycket. Stooor skillnad på hans åkning från förra året, vet inte om han fusktränade lite när han var uppe Sälen/Vemdalen i höstas :P Haha.

IMG_2269

Ingmar Stenmark i backen :P
IMG_2273
Vid lunch mötte vi upp alla andra nere i värmestugan för grill-lunch som mamma och pappa hade med sig. När vi ätit så bytte även Henri och pappa, då Henri bara ville åka på förmiddagen. När vi ätit klart och gav oss ut i backen så åkte mamma och Henri hem till stugan och slappade. Vi var hemma igen runt 16-tiden, då fixade vi lite med middagen (som vår familj stod för denna dagen), eftersom det var fredag så blev det tacos.

Vi bastade sen i omgångar men jag, Henri och Viktor och Ebba var sist ut. När vi kom in igen efter 1 h så åt vi god tacos. Resten av kvällen spenderades sen med spelet ALIAS (nästan som med andra ord) och jag och Helene som var i samma lag vann ÖVERLÄGSET ;) Till efterrätt blev det päronhalvor med aftereight (så sjukt länge sen vi åt det). Vi hade väldigt roligt hela kvällen och drack gott. De förtjänar man efter en dag i backen!!!! Vid midnatt gick vi alla och la oss, och somnade nog rätt fort. Man blir helt slut efter en dag i backen. Sååå skönt dock att få friskluft, man hinner ju aldrig vara ut så mycket annars!!! :)

Lördag, 31/1
Vi gick som vanligt upp vid 7,30 och åt en god nutella-frukost innan det var dags att ta på sig alla skidgrejer igen! Sista dagen i backen för oss så vi njöt ordentligt. Mamma och Henri kom med lunch till oss och vi grillade allihopa nere i värmestugan. Så gott med grillad korv i backen, att vi aldrig gjort det förr när vi varit i fjällen :) Hela eftermiddagen åkte vi sen alla (som åkte skidor) 11 tillsammans. Så himla härligt!!! :) Erica var lite trött i benen så hon följde med mamma och Henri tillbaka till stugan. När vi åkt det sista åket så körde jag ner till skiduthyrningen där Fille hämtade upp mig och så plockade vi upp Viktor (som bor i Trysil) och åkte till stugan. Där njöt vi av en sista kväll med gänget. Efter häng i soffan med gott i glasen och bastu bjöd familjen Kollin på ”grekis pyttipanna med zatziki”, så sjuuukt gott!! :D

IMG_2280

IMG_2276

1,5 meter snö var det runt stugan.
Man såg knappt att det stod 4 bilar till framför den röda audin ;)

Resten av kvällen spenderades sen med vårt nya sällskapsspel som vi hade med oss ”ska vi slå vad”, alltså ett av de roligaste spelen HAHAHA. Man får upp ett kort med ett uppdrag/fråga och så ska de andra sats (låtsas) pengar om man klarar det eller inte. Ni kan ju gissa vem som vann :D Sen slokades i gott efter midnatt.

Söndag, 1/2
Vi vakande upp till en fin förste februaridag. När frukosten var intagen så gav sig pappa, Fille och Erica ut i skidbacken. Vi andra började packa i våra bilar och städade hela stugan. Det blev så fint så. Jag och Helene slog även våra klocka huvuden ihop och rimmade i gästboken – vilket blev väldigt bra tyckte vi :D :D Hahaha.

IMG_2284

IMG_2283

Sedan sa vi alla hejdå till varann och alla åkte från stugan. Vi körde ner mamma till fjällcentret där hon skulle vänta på de andra skidåkarna som körde fram till lunch. Jag och Henri åkte sen mot Oslo, där det var dags för provfotografering inför bröllopet (Madde som är vår bröllopsfotograf bor i Oslo). Vi åt lunch på vägen och plockade upp henne hemma hos sig. Vi körde sen ut till Huk på Byggdøy. Sååå fint där verkligen! Själv shooten gick bra och när vi var klara var vi ganska kalla. Vi körde då hem henne igen :) Det kändes så himla bra, vi klickade verkligen. Sååå kul att hon ska föreviga vår dag :)

Vi åkte sen bort till västkanten av Oslo där vi har min gamla aupair familj. Vi drack varmt te för att värma upp oss och myste med dem och pratade en hel del bröllop, eftersom de kommer och Ella ska vara brudnäbb :) Efter 2 timmar där så kramades vi hejdå (vilket barnen inte gillade :/). Vi körde sen raka vägen hemåt med ett kort matstopp i Stenungsund. Vi kom innanför dörren runt kl 21,30. Vi slängde oss då i soffan och försökte hålla oss vakna till superbowl hela natten. Vi såg en del men somnade lite  då och då. När matchen var slut vid kl 04 så flyttade vi upp till sängen där vi sov några timmar till innan klockan ringde ;)

Tack mamma och pappa för en super härlig julklapp,
vi har haft det kanon bra!!! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation