Måndag 19/1 till söndag 25/1

Måndag, 19/1
Jag började denna veckan lugnt med en ledig dag! Jag var hemma på förmiddagen och fixade massor föreningsjobb på förmiddagen. De ringde från Helsingborg och sa att min brudklänning hade anlänt, så jag bokade tid med dem för att komma ner och prova. Åkte sen bort ill Åkraberg för att beställa tid för att beställa brudbukett (om ca 2 veckor). Tog en sväng förbi Ica för att handla innan jag åkte till Asia Spa. Jag sprang 5 km och mötte sen upp Henri i bastun. Dock var den sååå varm så jag gick bort till poolen och där bubblade vi sen ca 30 minuter innan vi gjorde oss klara och körde hemåt. När vi kom hem var Henri sugen på pizza så det blev hämtmat. Jag gjorde lite sallad till min halva kebabrulle (äter alltid hälften dagen efter, i detta fall på jobbet dagen efter).

IMG_2136

Tisdag, 20/1
Klockan ringde 06,00 och då var jag faktiskt superpigg trots att jag sovit dåligt hela natten. Jag och Henri samåkte så han lämande av mig på jobbet strax innan sju. Jag skulle nämligen göra mitt först arbetspass på min ”nya tjänst”, som samordnare. Dagen gick SÅ fort. Telefonen ringde i ett och jag hade att göra från det jag stämplade in tills jag gick hem. Strax efter 16,00 kom Henri och hämtade mig och vi åkte direkt hem, sååå trötta båda två. Jag somnade faktiskt i Henri’s famn i soffan ca 30 minuter när vi kikade på CHL hockey. Sen var det dags för middag och det blev tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd till. Så enkelt som mjöligt eftersom jag var så trött.

IMG_2140

Jag somnade till i soffan en gång till under kvällen, hahaha. Brukar ALDRIG hända, så de märktes att jag var riktigt trött xD Vi somnade sen uppe i sängen strax efter elva, jag kunde sova hela natten trots att jag powenap’at i soffan två gånger under kvällen – tack-o-lov!!

Onsdag, 21/1
Jag började dagen med att somna om när Henri åkte till jobbet. Gick upp kl nio och började fixa med lite packning, eftersom vi skulle iväg till Strandbaden med jobbet för två utvecklingsdagar. När jag var klar hemma så åkte jag och mötte upp Henri vid Bläshammar så han kunde fylla på bilen med spolarvätska, så jobbigt att köra på motorvägen annars i detta slask. När han gjort de åkte jag till stationen för att hämta upp fyra söta kirurgkollegor. Vi kom ner till Strandbaden vid 11-tiden. Vår chef hälsade oss välkomna och så väntade in resten i lobbyn. Vid 12 åt vi en god lunch och de var så härligt att alla kunde sitta ner och prata utan att behöva springa iväg på larm eller patienter som väntat på en. 61 stycken var vi från Kirurgen :)

IMG_2142

 

Efter lunchen samlades vi alla i konferenslokalen då det var dags för första föreläsningen. Den första hölls av våran allra högsta chef, klinikchefen. Riktigt bra var den och den handlade om ”akut-buk”, vilket är det vi jobbar med! När kl blev 14,30 fick vi checka in på våra rum och fika innan det var dag för nästa föreläsning.

Jag delade rum med Rebecka :)

IMG_2144

Eftermiddagens föreläsning hölls av av vår bästa bröstkirurg (och ja, det är det ju inte bröstförstoringar han jobbar med utan bröstcancer… :/) Den var riktigt bra och det är väldigt bra att få en uppdatering om hur vårdkedjan faktiskt fungerar, vi är ju en del av den på mitten (när patienten är inneliggande).

Strax efter kl 17 var den slut och då var det dags för oss att inta spa’t!! :D Jag och Rebecka skulle tagit en löptur men eftersom allt blev lite försenat så hoppade vi det. Vi hoppade istället i bikini och mötte upp ca 25 kollegor i poolen. Så gött. Vi drack varsitt glas champagne i poolen och vissa sprang ut och badade i havet. När vi var klara så njöt vi en stund i eldrummet innan vi gick upp för att göra oss iordning på rummet. När vi duschat så anslöt 8 kollegor till vårt rum och vi njöt av ett glas vin innan det var dags för 3-rätters middag.

IMG_2154

 

Här var kvällens meny:

IMG_2155

Förrätten: 0 poäng, det var bara några få av oss 61 stycken som gillade den…
nja! BLÄ!

IMG_2156

Varmrätten: 8 poäng. Riktigt god mat och vällagad, dock lite lite mat.

IMG_2157

Efterrätten: 4 poäng. Täcket på crème bruléen var gott men det under
smakade bara blåbärs yoghurt.

IMG_2159

Vi satt sen några timmar och tjattrade och drack vin alla kollegor. Väldigt mysigt att våra chefer hade tid att sitta ner med oss också och prata om allt och inget. Vi hade iaf en väldigt trevlig kväll tillsammans. Jag och Rebecka låg sen i våra sängar och kunde inte somna… kl blev långt över 02 innan vi somnade tillslut.

Torsdag, 22/1
Vi hade ställt klockan på 06,45 då vi skulle äta frukost strax efter sju. Mycket god frukost buffé njöt vi av.

IMG_2160

Strax före åtta skulle första föreläsningen sätta igång men vår tarmkirurg hade blivit sjuk och vi fick ställa in hans föreläsning. Istället så ordnade Inger och Sofia ett APT med oss alla vilket var bra då vi nu alla kommer jobba tillsammans över hela planet. Mycket blev bestämt och vi fick gjort mycket innan det var dags för ytterligare några föreläsningar, MIG-teamet och Trygghemgång. Nu hade klockan redan blivit 12 och vi gick upp till restaurangen för att avsluta med en lunch allihopa.
IMG_2162
IMG_2164
Helt ok utsikt utanför konferenslokalen – havet och Strandbadens brygga

När vi ätit upp så hoppade tjejerna in i bilen igen och jag körde oss hem till Varberg. När jag lämnat Pia, Mikaela, Johanna och Rebecka på stationen så körde jag ut till Varberg Nord där jag mötte upp min vän Louise. Vi åkte bort till Henri’s jobb-lager där jag hälsade på Henri och så parkerade Louise sin bil där. Jag och Louise skulle nämligen ner till Helsingborg och prova och hämta hem min brudklänning som anlänt från USA :D Jag var sååå nervös hela vägen ner för att den inte skulle passa men det hade jag inte behövt. Den satt kanon bra!!! :D Vi packade in den i bilen och körde hemåt efter någon timme på brudbutiken. Vi hade en väldigt trevlig bilresa, då vi alltid har massor att prata om :D När jag lämnat av Lousie vid sin bil (hon körde då hem till Göteborg igen) åkte jag och köpte hämtmat för att fira att klänningen satt så bra och åkte hem till Henri.

När vi ätit gick jag över med klänningen från bilen till vår granne Roffe där den har fått en alldeles egen garderob. Henri kom också in en stund då Roffe ville bjuda oss på en öl för att fira att han även ordnat bil till oss till bröllopet, dessutom Henri’s drömbil!!! :P Ska bli så kul att se Henri köra den, då han verkligen ser fram emot det! Vi gick sen hem och somnade i soffan båda två! Hehe.

Fredag, 23/1
Eftersom jag skulle vara ledig fre-lör-sön så började jag med en lugn morgon. Åkte iväg till Varberg vid elva-tiden, på vägen ner stannade jag till hos Åkraberg för att boka om tiden när jag ska beställa brudbuketten och de andra blommorna. Flyttade fram det en vecka. Sen åkte jag till gymmet, sprang 8 km på löpbandet och njöt i spat någon timme. När jag gjort mig klar handlade jag på Ica (sjuuukt mycket folk en fredag eftermiddag så de tog TID) och åkte hem. Strax efter mig kom även Henri och vi slappade i soffan en stund innan jag började laga mat, medan han spelade tv-spel. Jag slängd ihop en god fläskfilé gryta med färskpasta och bacon.

IMG_2177
IMG_2182
IMG_2184

När vi ätit och o plockat undan så kom Minna, Markus och Nogge ner till oss. Vi hängde i soffan en stund och pratade innan vi började fundera lite på bordsplaceringen till bröllopet med dom. De gjorde de för ett år sen och hade lite bra tips, för det är inte helt lätt att få ihop de :P Vi höll på och flyttade om ett par gånger och än är vi inte klara. Men skönt att ha en grund att  stå på :) Nogge hjälpte såklart till också.

IMG_2186

Varje gäst står på en gul postit-lapp så kan man flytta runt dom ;)

Klockan sprang iväg och när den närmade sig halv tolv så åkte de hem och vi gick upp och la oss när vi gjort några små ändringar till.

Lördag, 24/1
Vi tog sovmorgon men vakande vid 09. Låg kvar en stund i sängen innan vi flyttade oss ner till soffan för lite skidåkning. När frukosten var intagen så gick vi igenom vad som måste köpas in och vad vi har kvar att fixa inför bröllopet (vilket är en hel del, men med nästan tre månader kvar så ska vi hinna). Vi packade sen in oss i bilen och körde upp mot Kållered. Vi började på systemet där vi köpte 4 små vinflaskor att prova inför middagen. Sedan in på IKEA där vi handlade de vi kunde inför bordsdukningen, ljus, ljuskoppar, små vaser osv. När vi kände oss klara körde vi bort till Henri’s föräldrar där vi åt middag innan vi hamnade i soffan för vinprovning. Två röda och två vita provade vi och vi hittade en favorit som alla höll med om på både två! Så nu ska de bara köpas in (i Tyskland) ;) När klockan blev nio hoppade vi in i bilen igen och körde hemåt. Vi såg några avsnitt av Homeland innan vi somnade för natten.

IMG_2196

Tack för en mysig eftermiddag/kväll <3

Söndag, 25/1
En lugn söndagsmorgon hade vi och vi åt fredagskvällens fläskfilé gryta till lunch innan vi körde bort till Ullared. Vi skulle handla lite taco-saker och chips och så till Trysil-resan som väntade oss. Vi fick även med oss ett väldigt roligt nytt spel, som även de ska provas i Trysil. Haha. Inne på Gekås var vi bara max 50 minuter (vi är aldrig där längre än så). När vi åkte hem stannade vi till vid Åkalla bokskogar för att kika efter bra fotoplatser. Dock kändes de inte helt bra utan vi åkte vidare för att tanka och sen stanna till i Kärradal. Vi hittade ett sååå fint ställe och vi gick runt där länge och kikade på små ”bukter”. Ett av ställena tror jag vi kommer hålla till vid och fotas innan vigseln :) Det kändes så bra. Dessutom sken solen för första gången på väääldigt länge. Vi njöt där på strandpromenaden hand i hand.

IMG_2207

Vi stannade till i Bua för att köpa lite kvällsmat (Henri önskade fiskpinnar) och söndagsfika. När vi kom hem var vi kalla och värmde oss med en kopp kaffe/te och en donuts :)

IMG_2217

Sen ägnade vi söndags kvällen åt att ta emot de sista OSA-anmälningarna till bröllopet, se på Homeland och äta fiskpinnar med potatismos :) 

Summan av det hela: Vi kan väl konstateras att det blev väldigt mycket bröllopsplanering och fix denna helgen, men det är ju bara kul att vara igång på riktigt :D 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation