V.50 – Helg i Linköping

Tisdag
Eftersom jag hade jobbat helgen och måndagen så började jag min tisdag med att vara ledig :) Jag sov ut, skickade lite mail angående bröllopet, åkte ner till Varberg där jag checkade in på Asia Spa. Sprang först 5 km och bytte sen om och gick till spa-avdelningen där jag njöt en timme. Påläggen hem handlade jag och åkte sen hem, och bakade lite julgodis. Klockan hade nu blivit fem redan och när Henri kom gick vi över till grannen för att fira hans födelsedag och ble bjudna på SJUKT GOD kantarellsås!!!! Mums.

IMG_1689

Efter middagen så kikade vi på CHL hockey och åt gurka, chips o dipp

IMG_1690

 

Onsdag
Jag hade sov morgon så jag skulle jobba kvällen. Jag gick upp runt nio, skrev det förra blogginlägget och fixade o grejade här hemma. Åkte sen ner till friskis för att springa 7 km på löpbandet där. När jag duschat och gjort mig klar så sprang jag in på panduro för att köpa en sista grej till julkorten som tog slut. Sen åkte jag till jobbet där jag spenderade resen av kvällen :)

Torsdag
Upp kl 06 för att åka till jobbet. Var rätt så trött men piggnade till påväg till jobbet när jag kom ut i kylan. Dagen rullade på och jag stämplade ut vid 15,15. Då åkte jag till AsiaSpa för att träna innan Henri skulle ansluta till spa’t. När jag stod i omklädningsrummet såg jag dock att mina träningsbyxor inte var med i väska!!!! :-| Så jag hoppade i bikinin direkt istället och la mig i den ljumma bastun (46 grader). Somnade faktiskt en lite stund innan Henri kom efter ca 20 min. Vi bastade en stund till och jag premiär doppade i kallkaret, BURR! Lite uppfriskande var de allt ;-) Vi bubblade sen och njöt i den varma källan innan vi gick in för att tvaga oss och duscha. När vi kom hem lagade vi fläskytterfilé med potatisgratäng och bea.

IMG_1695

Sen maraton tittade vi på BB, då vi inte sett avsnitt på en hel vecka. Vi såg ifatt alla ända fram till finalen som var senare på kvällen. Även om det är frivilligt att titta så känns det lite skönt nu när det är över. Det har ju ändå varit nästan varje dag nu i tre månader ;-) Rätt vinnare också, då jag hade två favoriter. En av dom blev de :)

Fredag
Ledig dag!!!! Började dagen med att fixa massa grejer med föreningen. Mail hit och dit och massa pappersarbete. Gjorde sen rocky roads, då jag lovat pappa att ta med de eftersom vi skulle dit i helgen. När de var inne i kylen så packade jag tränings/spa väskan och åkte ner till Varberg. Sprang 5,5 km och spa’ade sen någon timma.

IMG_1698

IMG_1699

Vid tre tiden var jag hemma igen och då packade jag klart allt som vi skullen ha med oss till Linköping och när Henri kom hem vid 16 så åkte vi :) Det var rätt dåligt väglag hela vägen, det snöade en heldel och var blåsigt. Men vi kom fram vid 19-tiden och slappade i soffan :) När vi satt och tittade på svenska hjältar galan så sa pappa plötsligt ”nej, nu får vi nog stänga av tv:n”, eeeeh? jaha? Ner för trappan kom då Lucia-Molly i mörkret med krona på huvudet och sjöng så fint för oss.

IMG_1712

Hennes föräldrar väntade upp på övervåningen och jag hade tidigare ställt en flaska bubbel på kylning så när Molly lussat färdigt så skålade vi i bubbel allihopa och pratade resten av kvällen :) En trött Lucia somnade i mitt knä vid 22 tiden och blev sen hemburen av de andra när vi gick vid 23. Åh, det var så mysigt!! När de skulle gå så hade snön lagt sig så fint på marken.

IMG_1718

Lördag
Jag och mamma hade ställt klockan på 06,55 för att gå upp och titta på Lucia firandet på tv. Det var mysigt. Vi åt sen frukost och begav oss ner till träningslokalen (inte Henri, han låg hemma och sov, haha.) Jag styrketränar ju väldigt sällan men Ninni’s pass är alltid så TUFFA men ROLIGA. Hon körde skiten ur oss i 75 minuter, var helt mör i kroppen efteråt!!! ;) När vi kom hem så kom Molly in till oss och jag duschade. Fille och Erica kom också ut och precis efter de så kom farmor och min farbror Ola till oss. Vi åt då grötlunch och gottade oss :)

IMG_1724

 

När vi var mätta så började vi med vårt julgodisbak. Vi gjorde skumtomtefudge, citronkola, limebollar, chilichokaldbollar och lite mer :)

IMG_1726

IMG_1729

IMG_1727

 

När vi var klara och allt var inställt i kylen för att kallna så hade vi lite födelsedags fika för Henri, som ju fyllde år förra veckan. Vi åt så klart marängtårta och lite annat gott.

IMG_1732

IMG_1733

 

MUMS!!!

När klockan blev fyra så åkte vi inåt stan för att kika på Vinterljus. Det är en slinga på några km man går och tittar på fina konsverk med ljus längs vägen.

IMG_1734

IMG_1746

När vi gått rundan så åkte vi hemåt igen och jag och mamma fixade fram tacos till middag.

IMG_1752

När vi alla var mätta så dukade vi av och tog fram lite av julgodiset vi gjort för att provsmaka lite av det ;)

IMG_1753

Detta var super gott!

Vi slappade sen i soffan resten av kvällen och Molly gick hem till sig efter en heldag med oss. Somnade gjorde vi runt halv tolv, då vi varit uppe tidigt.

Söndag
Vi sov enda till kl 10, vilket inte har hänt på läääänge. Mamma hade sedan länge åkte hemifrån då de skulle förbereda allt till kvällens konsert. Jag och pappa fixade fram frukost till oss övriga. Jag åt grötrester till frukost.

IMG_1755

Efter frukosten så kollade vi på skidåkning på tv:n. Farmor kände sig lite dålig så hon låg mest i sin säng och slappade. Efter några timmar i soffan så började jag göra iordning middagen, något som jag velat göra i fleeera månader men som inte blivit av – flygande jacob. Alla tyckte faktiskt att det blev gott och det tyckte jag med. Farmor skulle följt med på konserten på kvällen men eftersom hon fortfarande inte mådde bra så åkte hon med Ola hem till Vimmerby istället efter maten. Huvudverk och illamående är inget man vill ha på en konsert med en kör på 450 deltagare. Eftersom vi hade en biljett över så följde istället Anki (Mollys mamma) med oss :) Fille och Erica kom också ut under eftermiddagen och åt maten jag lagat.

IMG_1761

IMG_1762

Vi slappade sen i soffan och jag packade ihop våra saker innan vi vid 19 hoppade in i bilen för att köra in mot stan. Vi parkerade vid pappas jobb och promenerade upp till Konsert och Kongress. Kl 20 började det och det var såååå maffigt!!! I mammas kör är de 350 personer och i ”audition-kören” är de 80 stycken, plus några i barnkören. Riktigt mäktigt när de sjöng sju stämmigt vissa delar. Jag ska se om man kan lägga upp filmerna här? Vid kl 22 var konserten slut och då sa vi hejdå till min familj på parkeringen och åkte hemåt, vi ses ju där om en vecka igen. Eftersom det var kolsvart ute och dåligt väglag så ville vi inte åka den ”lilla vägen” från Borås och hem utan vi fortsatte istället till Göteborg och körde den vägen hem. Vi var hemma strax före halv två och då somnade vi fort kan jag lova ;-)

IMG_1776

Nanne Grönwall var även med på några nummer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation