V. 47

Måndag
Eftersom jag jobbat fem dagar på rad (ons-sön) så var det skönt att vakna till en ledig dag. Jag sov ut, fixade och plockade här hemma. Vid ett-tiden åkte jag ner till gymmet där jag sprang 9 km. När jag duschat och gjort mig iordning så åkte jag bort till jobbet för ett möte med kirurggruppen. Efter 1,5 h möte så åkte jag bort till Ica och handlade för veckan innan jag åkte hem. Väl hemma så åt vi middag, jag gick över en snabbis till Helene för ett snabbt möte och sen slappade vi i soffan. Lugn och skön ledig dag :)

Tisdag
Vaknade upp till ännu en ledig dag. Jag sov ut, och började sen fixa lite smått med julkorten. Bestämma hur de ska se ut och spåna lite ideér (de blir mycket enklare i år, har helt enkelt inte samma tid som förgående år. Brukar ju börja redan i oktober annars). När klockan blev ett åkte jag ner mot Varberg, letade efter hörlurar i några butiker och mötte upp Henri vid 15,00 utanför stadshotellet/AsiaSpa i Varberg. Vi signade upp medlemskap där, vilket innebär att man får använda gymmet och utnyttja hela deras spa 8-21 varje dag :) Vi började på gymdelen, där jag sprang 5 km och Henri joggade några km. Vi bytte sen om till badkläder och vår yukata, som vi fått varsin.

(Bild lånad från hemsidan)

xl_clothes_badrock_back

 

Vi njöt sen i några timmar av Bastu, varma källor och bubbelbad. SÅ. HÄRLIGT. Jag ska skriva ett eget inlägg om varför vi bytt och för/nackdelar.

När vi duschat och klätt oss åkte vi hemåt. Såklart var vi då hungriga så jag slängde ihop middag bestående av stekt kycklingfilé med ris och jordnötssås, så gott. Vi gjorde sen inte många knop resten av kvällen då vi var så avslappnade efter spa-besöket. Så skönt att avsluta ett träningspass på det sättet ;) Bubbelbaden mjukar iaf upp stela ben efter ett löppass.

IMG_1413

Onsdag
Klockan ringde vid 06 och jag hoppade upp och körde till jobbet. Jobbade egentligen till 15,30, men eftersom vi hade personalmöte med grannavdelning (ang omorganisationen) så blev jag kvar lite längre. När vi var klara mötte jag upp Anna, en kollega på stan. Vi är några kollegor från vår avdelning som nästa vecka ska besöka en av våra kollegor som fått barn, så vi köpte present till lill-tjejen. Vi hann även med en smootihe på mingong innan jag skulle möta upp Henri vid kl 17.

IMG_1414

Jag mötte upp Henri på Asia och där sprang jag 5 km på 27 minuter och Henri joggade och gick 3 km. Vi njöt sen av spat i någon timme innan vi gjorde oss klara och åkte hem. Klockan blev ganska mycket innan vi var hemma så jag rotade lite i frysen och hittade detta till middag. Potatisbullar, bacon och grönsaker…. Snabbt gick det iaf ;)

IMG_1415

 

Vi slappade sen hemma i soffan och kollade ifatt program på webb-tv resten av kvällen. Somnade ovaggad runt elva-tiden, man blir sååå avslappad i kroppen på spa´t.

Torsdag
Klockan stod på 7,30. Jag skulle på utbildning och Henri skulle till jobbet. Vi samåkte, så Henri lämnade av mig på PSG kl 8,15 och sen höll vi på till kl 16. Handledarutbildning, andra och sista steget var det dags för. Dagen rullade på och när vi var klara gick jag ner mot stan. Gick in för att boka en tid till att färga ögonfransarna, men de hade fått ett återbud precis då så jag smet in och fick de färgade med en gång. Var klar lagom till kl 17 då Henri slutade jobbet så jag gick upp på kontoret. Medans han fixade klart de sista så stod jag och pratade med hans ena kollega. Vi köpte med oss mat på vägen hem och jag höll sen på att packa nästan hela kvällen. Träningskläder, vanliga kläder och allt annat man ska ha med sig för en weekend. Vi avslutade sen med några BB avsnitt innan vi somnade.

Fredag
När Henri’s jobbklocka ringde så gick vi upp, gjorde oss iordning och packade klart de sista och packade in allt i bilen. Vi körde ner till Toveks bil där vi hämtade upp en kollega till Henri som lämnat en firmabil på service. När vi parkerat vid Henri’s jobb så gick de upp på kontoret och jag gick bort till Asia Spa. Jag sprang först 3 km och gick sen 3 km, ville inte ta ut mig för hårt inför lördagens lopp. Slappade sen en timme i bubbelbadet och i den varma källan. Gick sen in i omklädningsrummet och gjorde mig iordning innan jag mötte upp Anna, min jobbarkompis vid kl 11 för en fika. Jag drack en varmchoklad och vi pratade en timme.

IMG_1426

Henri slutade för dagen strax efter kl 12 och då hoppade vi in i bilen och körde mot Linköping. Vi gjorde ett stopp för ät äta lite lunch men annars körde vi raka vägen. Vi kom fram till mamma ungefär vid 15,30, pappa var fortfarande på jobbet. Vi hjälpte mamma med lite dator/telefonproblem innan hon åkte in till pappas jobb eftersom de skulle på Julgalan med hela pappas jobb. Molly (mitt gudbarn) kom in till oss en stund och vi myste i soffan innan det var dags för oss att göra oss iordning för att äta middag med en av mina bästa kompisar och hennes kille. Vi åkte inåt stan, men blev några minuter tidiga så vi tog en promenad runt stooora domkyrkan i Linköping undertiden.

IMG_1429

Vid kl 19 mötte vi upp Marielle och Martin utanför Horse and Hound för en trevlig middag. Vi åt riktigt god mat och hade en supermysig kväll :)

IMG_1430

Jag åt mjölkchokladmousse till efterrätt och Henri valde en ”wiskey dessert”, där fick han en kula glass som passade bra till tre olika wiskeysorter. Hans favorit wiskey till vänster ;)

IMG_1432

IMG_1431

När vi gick ut från restaurangen så kramades vi hejdå och jag hoppas vi hinner ses i jul när vi kommer upp igen. I väntan på att mamma’s och pappa’s evenemang skulle ta slut så åkte vi bort till Ryd där min brorsa och hans tjej Erica var. Vi slappade i soffan och pratade om loppet vi skulle upp till sthlm o springa dagen efter. Vid 00,15 plockade vi upp m&p vid Cloetta center och körde sen hemåt. Somnade runt kl 01, hann blunda i några timmar innan klockan ringde igen.

Lördag
Kl 06,30 ringde klockan och det var dagen D för TunnelRun. Vi gick upp för att ladda med en stabil frukost, tomtegröt med kanel!!!

IMG_1435

Jag, Henri, mamma och pappa åkte i vår bil och vi kom upp till Stockholm ungefär vid kl 9,30. Vi mötte upp min brorsa och Erica utanför hotellet vi skulle bo på, eftersom de körde mamma och pappas bil upp. Vi kunde inte checka in redan då men vi låste in väskorna i ett rum och körde för att parkera bilarna. Vi plockade sen med oss allt vi behövde och hoppade på tunnelbanan ut till Gärdet. När vi kom ner i tunnelbanan och stod vid spåret på T-centralen så sprang Malin in i mig (min kompis från Ljungsbro som var aupair samtidigt som mig i Oslo), så roligt.

Vi kom till start området i Värtahamnen någon timme förtidigt och jag var sååååå nervös!!!! Ville SÅ GÄRNA klara loppet på under timmen. Brorsan och jag startade samtidigt och Erica i gruppen bakom oss (10 min efter). Jag hade hjärtklappning innan och kissade ca 7 gånger mellan kl 06,30-13,20…. Ja, nervös var jag.

IMG_1436

IMG_1440

TunnelRun var en häftig uppevelse!!!! Tunneln kommer invigas nästa lördag så detta var absolut enda gången man kunde springa detta lopp (lite tråkigt att man inte kan springa igen för att förbättra tiden). Inne i tunneln (man sprang lite fram och tillbaka) var det massa musik och många olika ljusshower, alla hade ju gula reflexvästar istället för nummerlapp så bitvis var de kolsvart i tunneln och enbart alla västar var självlysande. Så häftigt.

Det var ett tufft lopp för mig som inte är van vid asfalten, och inte heller så mycket uppförsbackar ;) Men de gick bra och jag sprang på 1 timme och 1 minut…. nära skjuter ingen hare ;) Jag fick gå några gånger, men jag var nääära. Erica och Fille kom i mål strax efter mig och vi hoppade nästan direkt efter målgång på tunnelbanan in till stan igen. Vi åkte till hotellet där vi checkade in, duschade och gjorde oss iordning för middag på stan. Vi gick tillsammans allihopa bort till Stureplan där vi mötte upp Anders, Erica och lille Adele :) Vi åt på Friday’s och njöt av god mat, god dricka och trevligt sällskap hela kvällen. På väg tillbaka till hotellet så mötte vi upp min kompis Linnéa på Stureplan för att kramas och även hennes familj från Vimmerby (som min familj känner). när vi pratat en stund så sa vi hejdå och gick bort till hotellet.

Söndag
Jag sov såååå dåligt under natten. Hotellet var bra, men det var några stycken tyska tjejer som höll på och smälla i dörrar och snattra HELA natten… Så jag sov inte så mycket. Vid 7,3o gav jag upp och skickade ett meddelande in till mamma och pappa (som hade rummet bredvid) för att fråga om de ville gå med på en morgon promenad, jag var så stel i benen. De nappade och vi gick en promenad runt i Stockholm på ca en timme. När vi kom tillbaka möttes vi upp vid frukosten allihopa och njöt av den. När vi var påväg ut till bilarna i parkeringshuset så sprang vi på Ericas föräldrar ute på gatan vid hotellet (som vi inte ens visste var i sthlm), världen är så sjukt liten. Vi sa hejdå till Fille och Erica som åkte ut till en simhall där Ericas lillebror skulle simma SM och vi andra gick ner på stan. Vi kollade i några butiker, julskyltningen på NK och avslutade med en fika på Waynes innan vi återvända till bilen och körde hem mot Ljungsbro.

GRYM HELG har vi haft,
Tack för allt <3

IMG_1475

 

När vi kom tillbaka till Ljungsbro så kollade vi på Formel1 (sista raceet för iår) och åt mammas goda köttfärsås med spagetti. Vid 18-tiden hoppade vi in i bilen och körde hem mot Värö igen :) Vi somnade rätt snabbt i soffan och flyttade oss upp i sängen rätt så snabbt. Väldigt nöjda med helgen är vi iaf :) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation