Födelsedagshelg i Linköping och Stockholm :)

Torsdag
I torsdags så ringde klockan 06,00 och jag studsade upp för att åka till jobbet. Dagen gick fort och jag gick från avdelningen vid 13,30 då jag och en kollega skulle gå på S-HLR utbildning :) När den var klar strax efter 15 så susade jag hem för att börja packa. Packade och fixade hemma tills Henri kom hem vid 16-tiden och då lastade vi in i bilen och åkte mot Ljungsbro/Linköping :) 

IMG_0856

Vi kom dit strax efter 20 och då pockade vi upp pappa från träningen innan vi åkte hem till mamma :) Vi slappade hemma i soffan med en kopp te innan vi somnade runt halv tolv.

Fredag
Vi vaknade vid 8,30, mamma skulle precis åka till jobbet då och pappa hade varit iväg sedan länge. Vi åt frukost och hängde i soffan med att fixa det sista med bröllopshemsidan (fortfarande några små grejer kvar att fixa). Vid 12-tiden började vi göra oss iordning och vid 13 hämtade vi Molly (mitt gudbarn) på hennes skola. Vi körde sen in till stan där vi snabbt sprang in på Ikano-huset för några små ärenden och köpte sedan med oss lunch och åkte till min bror. När vi ätit så hjälpte vi han med att sätta upp några tavellister, brandsläckaren och en tavla som innehåller 5 tavlor.

IMG_0859

Vi var ett bra team vi tre!

När vi var klara så hämtade vi upp pappa på jobbet och körde förbi Maxi för inhandling av fredagsmys. Väl hemma så blev vi bjudna på födelsedags middag av mamma (vi firade mig och pappa). Gott kött med coca cola-sås till och hasselbackspotatis :)

IMG_0863

När vi ätit upp och slappat en stund framför Idol på tv så fick jag och pappa fina presenter och vi åt god tårta. Mamma och pappa hade denna gången köpt en tårta men som TUR var fick jag även en marängtårta (ingen födelsedag UTAN marängtårta) ;)

IMG_0865

IMG_0866

Jag nattade sen Molly som sov över hos oss och Henri tog även en powernap i soffan ;)

IMG_0868

Vi körde senare under kvällen in min bror till stan och då fick vi se ett hejdundrande fyrverkeri, vi vet inte vart de kom ifrån men snyggt var det.

IMG_0873
Vi somnade runt midnatt, eftersom vi skulle upp rätt så tidigt.

Lördag
Klockan ringde redan vid 06,15, jag gjorde mig själv iordning innan jag väckte Molly. Henne skulle vi nämligen köra till sin farmor innan vi körde vidare till Stockholm. Vi packade in oss i bilen och lämnade Lj-bro vid 07,00. Anledningen till att vi åkte upp till Sthlm var att pappa skulle springa Lidingöloppet. Vi var framme på Lidingö runt 9,30. Pappa laddade upp och vi mötte upp kompisar från Ljungsbro på Lidingö IP. När pappa gjorde sig redo var start passade vi på att äta lite lunch :)

IMG_0882

IMG_0887
Henri orkade inte engagera sig i bilden så mycket, så resultatet = suddigt ;)

Vi hejjade på pappa vid 8 km, 2 mil och vid målet. Han är så grymt stark. Innan loppet kunde man gissa på vilken tid sina anhöriga skulle springa på. Mamma gissade på 2 h 53 min 27 sekunder. Hans resultat var 2 h 53 min 24 sekunder. Haha, på tre mil så var hon bara 3 sekunder fel. De känner varandra väl efter att ha varit gifta 30 år ;) Det var en bra tid och jag hoppas verkligen han var nöjd med den, eftersom han kände sig seg i kroppen :)

När han gått i mål så gick vi mot bilen och åkte in mot stan för att hitta vårt hotell. Där mötte vi upp Fille och Erica :) Vi gjorde oss iordning och jag och Henri hann med en vaniljlatte på uteserveringen precis utanför vårt hotell.

IMG_0889

Vid kl 18 hämnade en taxi upp oss 6 och körde bort oss till Kungsholmen där vi mötte upp vänner på en bar. Vi tog en drink innan maten och vid 19,30 vandrade vi bort runt hörnet där vi bokat bort på Spisa hos Helena. Såååå god mat, alla var nöjda. Jag åt Moules frites, sjuuukt gott :D

IMG_0890

IMG_0901

IMG_0904

IMG_0905

Sååååååå mycket goda vinkokta blåmusslor, jag åt upp varenda en :D

IMG_0894

IMG_0898

IMG_0902

Till efterrätt åt vi vitchoklad pannacotta – sjuuukt god!!! Erica älskade den ;-)

IMG_0909

IMG_0907

Efter maten gick vi en lååååång promenad allihopa genom Stockholm. Förbi hötorget, sergelstorg, stureplan och till hotellet. 3,7 km sammanlagt blev det. Men skönt att röra på sig efter maten :D Vi somnade sen runt midnatt.

Söndag – min födelsedag
Vi vaknade flera gånger under natten pga andra gäster som störde – bläää! Jag hade redan när vi vaknade vid 8 fått massor av gratulationer. Vid kl 9 mötte vi upp Fille och Erica för frukost. Vi packade sen ihop våra grejer och packade in alt i bilarna. Vi körde sen upp till Barkaby (en outlet som är nästan lika dan som Freeport i Kungsbacka). Vi gjorde faktiskt INGET köp någon av oss :( Dock fick vi lunch i oss innan vi åkte därifrån och eftersom det var min födelsedag så fick jag välja ;)

När vi var klara körde vi vidare ut till Ekerö där vi besökte Filles kompis som köpt hus och fått barn. Han hängde mycket hos oss när jag gick på gymnasiet. Vi gick en liten husesyn och spanade runt i huset. SÅ.HIMLA.FINT.

Jag och Aldele (Anders och Ericas dotter) blev genast kompisar och myste under hela tiden vi var där. Vi blev bjudna på super gott (födelsedags) fika och pratade massor :) När klockan blev kvar över tre så körde vi mot Ekerö färjan. På färjan gav jag Fille & Erica sin bröllopsinbjudan och när vi kom iland fick vi säga hejdå till dom eftersom de skulle plocka upp Ericas kompis påväg till Linköping. Vi körde hem till mamma och pappa och kom dit runt halv sex. Vi packade bara om då och hoppade in i våran bil som stått i Ljungsbro. Vi sa hejdå och kramade om mamma o pappa innan vi körde hemåt. Tack för allt!! Ni skämmer bort oss så mycket hela tiden, boende och alla mat hela helgen, tack igen <3

Vi landade här hemma strax före nio. Vi tog då en dusch och packade upp innan vi slängde oss i soffan för lite BB innan vi somnade :) Tack för en bra helg <3

One Thought on “Födelsedagshelg i Linköping och Stockholm :)

  1. Loisan on 30 september, 2014 at 15:12 said:

    Tack själva! Och vi äter nu knäckebröd o dricker vatten efter denna tripp ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation