SÄLEN 2013

TISDAG
Vi kom inte från Väröbacka förrens strax före 16. Jag kom inte ifrån jobbet i tid och sen skulle vi packa in alla i bilen (det stod visserligen färdigt innanför dörren hemma och skulle bara bäras ut i bilen).

Vi hann bara komma norr om Göteborg så började skitvädret… :-/ Från Nödinge till en bit norr om Vänersborg kunde vi inte köra snabbare än 40-50 km/h pga det dåliga vädret. Snön VRÄKTE ner och det var allmänt kaos på vägarna. Vi tog det lugnt, kom bara fram någon timme senare än planerat :-) På vägen upp stannade vi bara två gånger. En kisspaus och en matpaus i Åmål. Har aldrig varit där innan man det var en otroligt mysig lite stad, såå fint när snön hade lagt sig där :-) Vi åt kvällsmat där på en grill mitt i centrum.

IMG_7234

IMG_7238

 

Onsdag
Ingen av oss sov något vidare första natten, ovant med sängarna ;-) Vi sov iaf till halv åtta då vi gick upp för att äta frukost. Sedan klädde vi på oss alla varmakläder och gick ut på en morgonpromenad. Mycket snö som vi fick pulsa i, underbart. Jag ville ha ett kort på Henri och mig (vilket jag fick) men efteråt fick Henri idén att skaka iträddes över oss. Jag kunde dock komma undan och det slutade med att Henri fick allt i nacken ;-D hahaha.

IMG_7243

IMG_7245

IMG_7246

IMG_7247

 HAHAHA

IMG_7250

När vi kom hem hoppade vi in i bilen och åkte runt och tittade i Sälen. Vi åkte till Hundfjället, Lindvallen och Högfjället och alla stugor som de bott i innan visade dom. Vi avslutade i Lindvallen där vi kollade i några små butiker och sen avslutade vi med att handla mat för veckan.

När vi kom tillbaka till stugan efter två timmar rundkörning åt vi lunch och slappade medans Jussi vallade våra skidor. Vi åkte 5,6 km på eftermiddagen, och det var även fösta gången jag åkte längdskidor över huvud taget. Hade lite bakåt glid, men i nedförsbackarna var tur det stoppade upp lite, annars hade de gått ännu snabbare ;-)

IMG_7268

Valla-Jussi i hallen

IMG_7270

Längdskid-outfit

IMG_7281

Jag med Tandådalens skidbackar i bakgrunden

När vi kommit hem från spåret så bastade jag & Henri först och sen Sari & Jussi. När vi var varma och goa igen så lagade jag middag. Fläskfilé gryta med svampsås och couscous till. Sååå gott!

IMG_7277

IMG_7279

IMG_7278

Vi somnade sen gott, trötta av all friskluft ;-) Sömnen var ju som sagt si och så hela veckan, men det är inte mycket att göra åt. Var det inte väggen man slog i när man skulle vända sig så var det snökanonen som susade ute i skidbacken.

TORSDAG
När vi vaknade åt vi en stadig frukost och gav oss ut på en morgonpromenad. Väl hemma igen åt vi en andra frukost/lunch och Jussi vallade åter skidorna. Denna gången skulle vi bege oss ut på en lite längre tur på skidorna, nämligen 11 km. Vi åkte runt hela Tandådalen-fjället som kallas Kalven runt.

IMG_7287

IMG_7286

IMG_7289

IMG_7290Väl hemma igen var vi lite möra i benen och hoppade rakt in i bastun!!! Skönt att värma upp kroppen efter en heldag ute. Jussi stod för middagen på kvällen och det blev renskav med potatismos. Jag har undrat vad Henri fått sitt ”renskavs-recpet” ifrån och jag kan nu konstatera att det kommer från hans far ;-) hehe. Mycket gott var det iaf.

IMG_7299

Mycket matlagningsgrädd-sås ska det vara till ;-)

Jag, Sari och Jussi tog en liten kvällspromenad medan Henri låg kvar i soffan och slappade. Vi gick snabbt förbi ICA och sen landade även vi i soffan igen.

FREDAG
Vi vaknade till snö och blåst vilket gjorde att folket i stugan ställde in planerna på att åka snöskoter. Jag kände inte för att sitta i stugan en hel dag så jag kontaktade Malin (vår kompis Cajsas kompis, från Blekinge). Hon hade skrivit till mig tidigare på Instagram att de var i Lindvallen den veckan och åkte slalom. Så Henri körde mig dit och jag hyrde slalomskidor och köpte lift kort innan jag mötte upp henne och hennes kille + familj i backen. Åkte skidor heeeeela dagen (FANTASTISKT UNDERBART) med ett kort lunch-stopp i deras stuga, vi passade även på att värma upp fingrar och tår undertiden. Fick mig både en cider och en jäger sådär mitt på dagen, precis som det ska. Sedan åkte vi ut  backen igen enda tills Henri och hans föräldrar hämtade upp mig i Lindvallen igen vid 16.

IMG_7308

I sittliften

IMG_7314

IMG_7312

Jag, utanför deras stuga.

Outfit:
Jacka – Peak Performance
Termobyxor – 8848 Altitude
Skidor & pjäxor från Salomon
Skidglasögon – Scott
Pannband från stadium

IMG_7310Jag & Malin i liften

På vägen hem från backen stannade vi till vid skiduthyrningen så att vi kunde hyra skidor till Henri, Sari & Jussi eftersom de skulle med till backen under lördagen. Efter massa prövande så kom vi hem till stugan. Då bastade vi allihopa och ”klädde upp oss”, i fjällen innebär det fleecetröja ;-). Vi skulle nämligen gå till Tandådalens wärdshus för att äta middag. Så mysigt. Vi började med en drink i baren och sen fick vi sätta oss vid bordet.

IMG_7327

IMG_7329

Jag, Sari & Jussi åt en SUUUUUUUPER GOD svampsoppa till förrätt och Henri åt någon laxtallrik. Svampsoppan var så god så jag hade kunnat äta bara de hela kvällen, haha. Kocken var sååå snäll så jag fick faktiskt receptet – inte ofta man får de.

IMG_7331
Till huvudrätt:
Plankstek

IMG_7336
Det var också väldigt gott :-) Sari åt Bouillabaisse, den såg också god ut. Vi blev så mätta så vi orkade inte dessert, inte ofta jag inte har plats för de ;-) När vi skulle gå hem till stugan så var det nästan storm så vi hade snö överallt och halt var det.

LÖRDAG
Sista dagen i fjällen och ALLA skulle med ut i slalombacken. När vi hade köpt liftkort till dem så åkte vi bort till Tandådalen östra (inte lika mycket folk där). Henri tog några slängar och slängde sig i lössnön – MYCKET underhållande ;-) Dock blev det bättre och bättra under dagen för dom alla ;-) Vi tog ett kort stopp i stugan vid lunchtid för:

IMG_7350

Korv med bröd  & en jäger

Vi åkte sen ut i backen igen och körde fram till 15,30. Henri & Sri gav upp några åk innan efter en JÄTTE vurpa som Henri gjorde. Lika bra att ”sluta på topp” ;-) Vi hade iaf en rolig dag i skidbacken och jag tror alla tyckte det var kul även om inte alla vågar erkänna de ;-D Hehe.

Efter en bastu så åt vi god köttfärsås med spagetti och sen blev vi kvar i soffan ;-) Packade lite smått på kvällen eftersom vi skulle upp tidigt och köra hem igen.

SÖNDAG
Vi vaknade av skrammel i köket redan vid 06,30 men vi sov vidare till 07,30. Då gick vi upp och packade det sista och städade ur stugan. Vid 10-tiden rullade vi hemåt. Gjorde några stopp, varav ett ganska tidigt då vi behövde kissa. De som känner mig vet att jag HATAR bajamajor/offentligatoaletter/rastplatstoaletter. Iaf var vi tvungna och stanna och det blev på en rastplats. Jag gick först in på ena toan men det luktade sååååå vidrigt så jag bytte till en annan (och Henri gick in på den första jag var inne på), den jag bytte till luktade ÄNNU VÄRRE!!! :-S Som vanligt när något luktar (väldigt) illa så börjar jag hulka och denna gången var jag tvungen att spy i toan. USCH, det finns inget värre än illaluktande toaletter alltså!! FY. Med tom mage åkte vi vidare hemåt, vi stannade i Säffle för lunch och åkte sedan raka vägen hem :-)

En underbara semester har det varit, tyvärr bara att inte solen visade sig på hela veckan. Snö & kyla fick vi iaf väldigt gott om! :-)

One Thought on “SÄLEN 2013

  1. Minna on 23 januari, 2014 at 22:37 said:

    Kul med massa roliga bilder!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation