Linköpings update

Härligt med tisdag, eller hur? Snart helg igen – iofs har jag ju helg hela tiden nu… men då är ju alla andra lediga också :-) Denna helgen är jag ju iofs i Oslo så då ska jag ju jobba, men de är inte så jobbigt – får ju träffa ”mina barn” igen.

Tänkte berätta lite kort om vad vi gjorde i Linköping under våra 4 dagar där. På torsdagen åkte vi ju som jag skev in till stan för att äta kebab och köpa ett nytt filter till min kamera. Vi hittade ett perfekt i första butiken, så de blev ingen lång tur i stan. På morronen innan vi åkte in kom även Molly in till mig ör lite mys. När vi kom hem slappade vi och mamma hade kommit hem från jobbet. Vid femtiden kom mammas kusin och hans son på besök och stanande en stund. Jag, pappa och Fille bytte om till löparkläder och gav oss iväg, Henri placerade sig framför tv:n i soffan – genom förkyld. Jag sprang 9,5 km, Fille 1,2 mil och pappa 1,5 mil. De gick otroligt bra och min kropp orkade mer än vad jag trodde :-) Skönt! Jag sprang heela vägen, utan en ända paus. När vi var tillbaka och hade duschat så blev de grillat med potatisklytor i ugnen och bea sås – mums!

På fredagen vaknade jag vid nio, var ute och flyttade bilen så att mamma kom till jobbet och sen låg jag i sängen och väntade på att herran skulle vakna. Henri vaknade lite efter tio och efter en god nattssömn var förkylningen nästan helt borta. När vi lagat grillresterna från gårdagens middag till lunch så gick vi in till Rapparna för att ta ett dopp med Molly. Dom har byggt pool, men de var liite kallt eftersom värmen gått ur vattnet lite när dom inte haft något poolskydd. Dock var ju inte solen framme heller, men den kom senare sen. Efter dusch och fix åkte jag och Henri in till stan igen för att köpa födelsedags present till Adam&Calle, och kolla runt på olika spis-alternativ (sån man hänger upp på väggen). En sväng förbi systemet åt Fille som stannade hemma och klippte gräset.

Vi hämtade upp pappa påvägen hem och åkte hem. Väl hemma åt vi god taco’s allihopa och sen åkte Fille in till en kompis i stan. Jag och mamma körde honom dit och påvägen hem stannade vi på maxi där vi handlade allt som behövdes till lördag och söndag. Eftersom min bror fyllde år i söndags så hade vi lite olika kalas. Kvällen spenderades i soffan med lite gott godis. Vid halv tolv åkte jag och Henr in till stan för att hämta fille igen. Han hade träffat en kompis som har varit i Afghanistan och jobbat som millitär ett tag.

Lördagen började med lite sovmorgon igen, fast jag var nog uppe runt nio. Vi slappade hemma och jag la ca 2 timmar på att försöka göra en fotobok till mami&papi. Dock så hatar jag numera fujifotos fotoboksverktyg… när jag gjort klart hela så hänger sig programmet och de sjuka är att de inte går att spara någonstan i programmet. Detta har även hänt en gång förr. Så jag gav upp och vi satt och myste lite i solen innan grannarna (Lorentzson och Rapp) kom över och fikade. Vi åt tårta och skrattade mycket. Eftersom Lorentzson ska flytta till Tallin (gjorde igår faktiskt) så var de sista ”träffen” med dom på ett tag. Jag och Molly tog även ett bad i poolen, mycket varmare den dagen än dagen innan.

På kvällen åkte vi in till stan för att möta upp Marielle för en middag på Mörners. Otroligt gott kött och maten slank ner utan problem. Efterätten intog vi på George’s coffé. När vi haft en otroligt trevlig kväll så åkte vi förbi Trine och hennes Björn för att säga hej och se slutet på speedway’en i Målilla.

Vi var hemma runt tio, då vi fick oss en kopp te och soffmys. Söndagen var den stora dagen för broder. Klockan var ställd på nio, de första Henri sa när jag väckte honom ”Tror du verkligen Fille vill bli grattad såhär tidigt??????” Haha! Vi sjöng iaf för honom och avnjöt en god frukost tillsammans. Fille ick presentkort, pengar och en fin Fred Perry tröja av mig och Henri. Efter frukosten fixade jag iordning mig och så kom gästerna vid 12.

Farmor, farfar, farmors syster + man, Ola (pappas bror) och mammas bror Micke. Såklart hela min familj + Henri också. Vi åt otroligt god mat och ännu godare tårta till efterrätt. Även Molly fick sin 4 års present av mig som hon verkade tycka mycket om :-)

Vid 17 tiden packade vi ihop alla våra saker och åkte hemmåt Götet igen. Med blandade känslor osm alltid. Så otroligt skönt att vara ”hemma” hos mamma o pappa, men samtidigt skönt att komma hem tillbaka till sitt egna. De är tur att bda ställena finns :-) Tack för ett trevligt veckoslut tillsammans. Puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation